Torrefarrera acull una jornada de promoció del futbol femení

24/04/2019

Se celebrarà el dia 1 de maig a les instal·lacions esportives de Torrefarrera i espera acollir 140 participants

El vicepresident tercer de la Diputació i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, acompanyat del diputat Paco Cerdà, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la setena jornada de futbol femení que se celebrarà a Torrefarrera el dia 1 de maig. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb les intervencions del vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i delegat a Lleida, Jordi Terés; i el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura.

La jornada se celebrarà de forma simultània a quinze seus federatives amb l’objectiu de seguir promovent el futbol entre les noies amb edats compreses entre els 6 i els 14 anys que no siguin practicants habituals d’aquest esport.

En les sis anteriors edicions van participar més de 10.500 jugadores en totes les seus. Aquesta iniciativa pretén promoure i fer créixer el futbol femení a Catalunya.

En aquesta edició, s’espera la presència d’unes 140 participants, una quantitat molt important, segons han catalogat des de l’organització de l’esdeveniment, tenint en compte les 60 noies que van assistir a la primera edició.

Latorre ha explicat que en els darrers anys s’ha notat un canvi en el futbol femení, en el sentit que s’ha registrat un increment en la participació i inscripció de noies als clubs que tenen equips federats, i que això els han donat una visibilitat que no tenien i que situa l’esport femení al lloc on es mereix estar.

Per la seva banda, Terés ha dit que el que fa set anys semblava impossible ara és una realitat, ja que el futbol femení ha fet una eclosió que es nota per tot arreu i especialment amb la presència als mitjans de comunicació. Ha recordat que, per aquesta jornada, la futbolista de 14 anys de l’AEM Ona Baradad farà d’ambaixadora. Aquesta jugadora –que ja ha estat cridada per la selecció espanyola sub-17 per participar en alguns partits i concentracions– va ser una de les components de l’equip que va guanyar la lliga en una competició en la qual van participar jugant contra equips de nois.

Les seus on se celebrarà aquesta jornada, a més de Torrefarrera, seran: Badalona, Canet de Mar, Llerona, l’Hospitalet de Llobregat, Riudoms, Sabadell, Sant Fruitós de Bages, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa, Tordera, Tortosa, Vic i Vilanova del Camí.

Infolleida