Torna ‘la Funció’ i la ‘Festa de les Dones’ a Massalcoreig

28/02/2022

Després de dos anys sense poder celebrar-se plenament a causa de la pandèmia, les dones de Massalcoreig es tornen a vestir de gala per celebrar ‘La Funció’; el tradicional Escala en Hifi femení que és, des de sempre, un dels esdeveniments festius més importants del municipI

Massalcoreig ha celebrat durant tot aquest cap de setmana la tradicional ‘Festa de les Dones’, una de les festivitats més importants d’aquest municipi del Baix Segre que se celebra sempre coincidint amb Carnestoltes. Durant tot el cap de setmana, les dones de Massalcoreig han preparat un seguit d’activitats, entre elles ‘La Funció’ (Escala en Hifi) , la qual l’any passat no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia. Dissabte a la nit el municipi també va celebrar el ball de Carnestoltes i disco-mòbil pels més joves.

‘La Funció’ de la qual se’ fan dos passes durant el cap de setmana (Divendres nit i dissabte tarda), és l’activitat més representativa de la ‘Festa de les Dones’ i que se celebra de fa dècades. És tracta d’un Escala en Hifi participat només per dones, de totes les edats, interpretant temes de tots els gèneres. Enguany ha destacat un homenatge a Raffaella Carrà i ‘Ay Mama’ de Rigoberta Bandini, cançó interpretada per totes les artistes de la Funció. No hi ha faltat tampoc Georgi Dann, Nuria Feliu i Aitana y Zoilo  .

Com és també tradició, al matí s’ha dut a terme la benedicció del pans (coques de sucre) i la posterior cercavila repartint ‘els pans’ per totes les cases de la vila. Aquest repartiment s’ha fet al ritme de la Batucada de Balaguer.

Ahir per la nit i quasi sense cap més restricció que l’ús de la mascareta, també es va poder celebrar el ball de tarda i ball de nit de Carnestoles amb l’orquestra Zafiro. De matinada els més joves també van gaudir el seu temps de disco mòbil.

Meritxell Arbonés, presidenta de l’associació Festa de les Dones, explica que aquesta festa és la més significativa per les dones de Massalcoreig. “Són setmanes d’organització, d’assajos, de preparar la roba per les actuacions, que normalment ens la fem nosaltres mateixes. Generalment els assajos ja comencen a l’octubre, novembre de l’any anterior. Enguany hem pogut assajar poc més d’un més, ja que a principis de gener encara no teníem clar si ‘La Funció’ es podria dur a terme. Tot i així, ha estat tot un èxit, les artistes han brillat amb llum pròpia i la resposta de la gent del poble increïble, com no podia ser d’una altra manera. Més de 600 persones han vingut a veure les actuacions entre els dos dies de funció”, diu Arbonés.

La setmana vinent, totes les dones i nenes que han participat a ‘La Funció’ amb totes les persones col·laboradores, celebraran l’èxit d’aquest cap de setmana amb un sopar popular.

Infolleida