Torna el festival d'Enceses de Bestiari de Catalunya a Artesa de Lleida

15/06/2022

La Plaça Major del municipi acollirà la 13a edició del certamen i la 15a Trobada del Bestiari de Foc

Artesa de Lleida acollirà el primer dissabte de juliol el 13è festival d'Enceses de Bestiari. Hi participaran un total de cinc figures, a més de la colla amfitriona, que competiran per aconseguir els Premis Griu del jurat i els premis de votació popular. 

L'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Colla del Griu d'Artesa de Lleida van haver de celebrar de forma virtual i simbòlica l'edició passada. Aquest any recuperen el carrer i tota l'espectacularitat. El concurs oferirà tres enceses de competició, en l'ordre que fixi l'organització. Una d'aquestes enceses es farà amb el ball de protocol i la música de la colla, i una quarta encesa conjunta de totes les bèsties com a cloenda de l'acte. 

Les millors enceses seran recompensades amb premis entre 900 i 1.300 euros, respectivament. També hi haurà un premi popular, que decidiran els espectadors votant per la seva figura de bestiari preferida de forma online. 

El festival també inclurà la 15a Trobada del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya d'Artesa de Lleida, que oferirà una plantada de bèsties a les 18 hores.
INFOLLEIDA