Tallers de cuina de reaprofitament a Albatàrrec

25/11/2018

En el marc de la campanya #ElFuturQueVolem

L’Ajuntament d’Albatàrrec implica a la ciutadania en temes de sostenibilitat a través de la campanya “El futur que volem” per fomentar el reciclatge i
reduir el malbaratament alimentari. Aquesta consta en realitzar talles per la ciutadania i a les escoles, visitar els grans productors del municipi i posar punts informatius al municipi
perquè qualsevol batarrenc pugui acostar-s’hi a informar-se o a exposar suggeriments i queixes.

Dins de l’àmbit de la campanya es segueixen realitzant els tallers de cuina de reaprofitament, per tal que la ciutadania es sensibilitzi amb el malbaratament alimentari, un problema molt present degut a la pèrdua de valorització dels aliments. Doncs cada català, de mitjana, llença uns 39kg d’aliment a l’any.

L’objectiu d’aquests tallers, a part de sensibilitzar, és fer arribar consells i petits trucs per reduir el malbaratament a les llars.També van acompanyats de tallers de cuina on es donen a conèixer i a tastar receptes amb fruita o verdures per tal de donar-los s’hi sortida quan s’estan fent malbé a la nevera.

De moment s'han dut a terme 2 tallers amb batuts de fruita, a les piscines municipals i al casal cultural. El proper taller tindrà lloc el dilluns 26 de novembre, a les 19h a la sala d’actes de l’Ajuntament. En aquest cas, es realitzaran receptes per aprofitar aquelles verdures que, a vegades, queden oblidades al calaix de la nevera.
InfoLleida