Surt a licitació el concurs per a la construcció de la residència de gent gran de Torrefarrera

14/03/2023

S’ha publicat l’anunci de licitació per a adquirir la finca municipal situada al carrer del Secà núm. 3, i construir i posar en funcionament aquest equipament.

Aquest projecte permetrà la construcció de la tan esperada residència, que es construirà en un solar municipal de 4.103 m2 i una edificabilitat de 5.456 m2 al carrer del Secà, darrere de la Llar d’Infants Municipal. En paraules de l’alcalde, Jordi Latorre, “és un espai gran, accessible i ben comunicat, perfecte per a  destinar-lo a aquests serveis, i la voluntat és vendre’l condicionat a la construcció d’aquest equipament”.

 

L’Ajuntament tenia la residència entre les seves prioritats. Latorre ha explicat que “la pandèmia de la Covid-19 va aturar aquesta iniciativa, però alhora ens ha mostrat que les residències han de ser diferents: més humanes, més recollides, i això promovem”.

 

Es preveu que el futur equipament disposi d’un màxim de 90 places, amb la major part d’habitacions individuals. A més, tindran preferència els veïns i veïnes de Torrefarrera i una part important de les places seran públiques.

 

Hi haurà unitats de convivència de màxim 15 persones: espais dissenyats com un domicili perquè sigui gairebé com viure a casa. Junt amb això, hi haurà un centre de dia de fins a 25 places per aquelles persones mancades d’autonomia, però que poden continuar vivint a la seva llar. També hi haurà un mínim de 6 apartaments amb serveis, per aquells que poden viure autònomament, però necessiten algun suport. Es prestarà assistència domiciliària per a aquelles persones que volen continuar vivint a casa seva, però necessiten ajuda per mantenir la seva autonomia.

 

Un cop adjudicat el concurs, es preveu un any i mig perquè la residència entri en funcionament.  Serà un servei de serveis, obert al poble i integrat a la vida del poble. On la majoria de persones grans de Torrefarrera puguin rebre els serveis necessaris adaptats a cada persona i a cada situació per tenir una vida plena i tranquil·la, com la fisioteràpia o el menjador.

 

Infolleida