S'inicia l'asfaltat de 2km de carrers a Almacelles

15/05/2019

Aquest dimecres s’han iniciat els treballs d’asfaltat d’un seguit de carrers del nucli antic d’Almacelles, i alguns d’altres, el ferm dels quals es trobava en molt mal estat.

El carrer principal és el carrer del Carme, i els trams de carrers transversals a aquest que connecten aquest vial amb el carrer Major. En total, més de 1.700 metres linials de carrer que renovaran per complert el seu ferm, dels que 1.500 estarien situats al nucli antic o voltants.

Pel que fa a aquests carrers ja havien sofert treballs de millora i de substitució d’antigues canonades i serveis, a més de la supressió de barreres arquitectòniques, i la substitució de l’antic panot de les voreres. Ara estaven pendents de la capa d’aglomerat que enllesteixi tots aquests carrers. Aquest aglomerat tindrà un color diferent en els carrers propers a les illes històriques del segle XVIII, tal com recull el Pla Especial de la Subzona del Nucli Antic d’Almacelles, que va entrar en vigor l’estiu de 2011, segons disposició del Dep. de Cultura, i que ajudarà a identificar tot aquest àmbit històric reconegut com a Bé Cultural d’Interès Nacional pel Govern de la Generalitat el 2009.

A més del carrer del Carme i dels transversals (C/ d’Orient, Sant Josep, Prat de la Riba, Barraques, Ramon y Cajal i Dr. Agustín), també es contempla l’asfaltat i/o estesa d’un reg asfàltic en altres trams de carrers més allunyats del centre urbà, com els de Ventafarines, Joan Maragall, Binèfar, Melcior de Guàrdia o Maria Rúbies.

 

InfoLleida