S'inicia el Congrés Internacional sobre Escultura Monumental d'Almacelles

22/02/2019

Aquest divendres s’ha iniciat el Congrés Internacional sobre Escultura Monumental d’Almacelles, que vol ser l’escenari de reflexió professional on artistes, professionals i altres agents mediadors puguin, d’una manera pràctica i accessible, intercanviar coneixements i experiències vinculats a diferents enfocaments artístics. Tindrà lloc el dia previ a la inauguració del parc, el divendres 22 de Febrer de 2018, durant tot el dia. El Congrès serà presidit, entre d’altres, pel reconegut escultor Antonio López qui, alhora, iniciarà la primera de les ponències amb una que porta per títol Improvisació sobre la bellesa escultòrica. Altres ponents són reconeguts professors que provenen de les universitats de València, Rei Juan Carlos I de Madrid, Complutense de Madrid o la Miguel Hernández d’Elx.

En aquesta primera edició, la temàtica del congrés no vol cenyir-se a cap tema en concret, fet que sí es donarà en edicions posteriors. Es tracta en aquesta ocasió de presentar un tema tan apassionant com controvertit i que està recuperant la seva rellevància gràcies a l’obra de grans figures, moltes d’elles polèmiques, que han començat a conquerir l’espai públic de manera temporal o definitiva. Gran part d’aquestes peces s’han guanyat a pols la seva permanència arran de l’entusiasme del públic i de la seva perfecta adequació a un context espacial i històric.

La inauguració de la primera edició del Congrés Internacional d’Escultura Monumental està adreçada a escultors, investigadors, docents i a qualsevol altra persona interessada i/o vinculada al sector de les arts visuals que desitgi aprofundir en formes i tècniques d’expressió relacionades amb l’escultura monumental del segle XXI.

Els assistents podran presenciar les comunicacions presentades per artistes de reconegut prestigi, basades en la seva experiència professional, així com participar en el debat posterior al voltant de les línies de discussió obertes.

El programa d’aquesta primera edició tindrà un enfocament pràctic i proper, tot buscant un intercanvi professional d’experiències i la creació de línies de tutela que ajudin tant als escultors més joves, a adquirir una major perspectiva per als seus projectes de treball, com als més experts, a fi de confrontar posicions. Una de les qüestions importants a debatre versarà sobre la conscienciació de la importància de l’escultura monumental en la seva dimensió formativa i testimonial. Per aquest motiu es provocaran reflexions interessants al voltant de conceptes com la cultura visual i els seus diferents actors.

InfoLleida