Signada l’acta de replanteig i inici d’obres de la biblioteca municipal de Torrefarrera

17/06/2020

Amb un termini de 12 mesos i un cost de més d’1,2 milions d’euros, es preveu que finalitzin a mitjans del 2021

Avui dimecres, 17 de juny, s’ha signat l’acta de replanteig i inici d'obres de la biblioteca municipal de Torrefarrera, aturades a causa de la crisi sanitària per la COVID-19. El projecte, amb un import líquid d’adjudicació d'1.247.547,89 , té un termini d’execució de 12 mesos i, per tant, està previst que finalitzi a mitjans del 2021. L’alcalde, Jordi Latorre, ha manifestat la “satisfacció per iniciar unes obres que s’han endarrerit per diferents problemes administratius, com l’article 155, dues licitacions  i, ara, la COVID”. I ha destacat que “és una obra llargament esperada pels nostres veïns, com a eina fonamental de foment de la cultura, el coneixement i la formació. Esperem que joves i grans en puguin gaudir l’any vinent”.

 

El projecte de construcció de la biblioteca municipal de Torrefarrera, aprovat el 3 d’octubre de 2019 i adjudicat el 19 de febrer de 2020, es va haver d’aturar, durant la vigència de l’estat d’alarma decretat el 14 de març, per l’acord de govern del 27 març que suspenia els contractes d’obres de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el sector públic, amb l’objectiu de reduir riscos de propagació de la COVID-19. L’acord de Govern publicat el 5 de maig al DOGC, aixecava la suspensió del contracte i acordava els criteris per reprendre l’execució de determinats contractes de l’Administració de la Generalitat i del sector públic.

 

Així doncs, a l’acta signada avui, després d’efectuar el replanteig amb els plànols del projecte i comprovar que no existeix cap dificultat més, s’acorda iniciar les obres i executar-les acomplint els terminis establerts.

 

A l’emplaçament de les obres s’han reunit per signar l’acta: l’arquitecte tècnic Francisco Reina, en representació de l’Institut Català del Sòl; l’arquitecta Noemi Bañeres, directora de les obres; l’arquitecte tècnic Baldomer Ric, director de l’execució de les obres; Francesc Barberà, en representació de l’empresa adjudicatària de les obres Codeco Obres, SL; Neus Figueras, Serveis Territorials de Lleida del Departament de Cultura; Laura Aparicio, arquitecta municipal de l’Ajuntament de Torrefarrera, i Jordi Latorre, alcalde de l’Ajuntament de Torrefarrera.

Infolleida