Seròs organitza la segona cursa de BTT Montmaneu 494

16/03/2022

Se celebrarà diumenge, 20 de març, amb dos recorreguts de 35 i 70 km

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre; el regidor de l’Ajuntament de Seròs, Josep Albà, i el responsable de l’organització de la cursa, Delfí Baró, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la segona edició de la cursa de BTT Montmaneu 494, que se celebrarà a Seròs el 20 de març.

 

La cursa, organitzada pel Club Ciclista Seròs, presenta dos circuits, un de 35 km i un desnivell acumulat de 450 metres, per a bikers que s’inicien o que es vulguin provar en distàncies mitjanes, amb un punt d’avituallament i dos punts de control; i un altre de 70 km i un desnivell acumulat de 1.200 metres, considerat de nivell mitjà-alt, per a bikers amb experiència, amb tres punts d’avituallament i dos punts de control, tal com ha explicat Delfí Baró.

 

Els participants gaudiran, durant el recorregut, dels paisatge de l’aiguabarreig (la confluència del riu Segre, Cinca i Ebre, illots, boscos de ribera, canyissars, còdols, llacunes dolces i salobroses, arrossars i torrents, entre altres) i del tossal de Montmaneu, que és el cim més alt del Baix Segrià, amb una altura de 494 metres.

 

Jordi Latorre ha destacat que ja fa temps que s’està dinamitzant aquesta zona “promovent l’esport, la vida saludable i també el coneixement d’aquesta zona tan bonica que, malauradament, fins ara no l’havien sabut valorar, però que fa molts anys que hi és i que la gent que hi viu i els que la coneixem, la valorem”.

 

En aquest sentit s’ha manifestat Josep Albà, que ha dit que volen promocionar el territori “donant-lo a conèixer turísticament i fomentant la convivència i la cohesió entre totes les entitats socials del poble, comerços, empreses locals o properes, la riquesa patrimonial i la seva gent”.

 

L’organització ha previst un servei preventiu avançat, un servei de dutxes i vestidors, neteja de bicicletes, els esmentats avituallaments líquids i sòlids, esmorzar popular, i obsequis commemoratius per a tots els participants.

 

Degut a la crisi sanitària, la cursa no s’ha pogut celebrar els dos darrers anys, després que l’any 2018 s’organitzés l’última edició de forma conjunta amb la Xallenge David Duaigües i que després cadascuna assumís l’organització pròpia.

 

Per a més informació: www.montmaneu494.com.

Infolleida