Sant Jordi omple Aitona de roses, llibres i tradició

24/04/2019

El IX Concurs de Punts de Llibre, les parades de roses i llibres i les activitats infantils van ser els grans protagonistes d’una jornada que un any més va ser tot un èxit popular

Dimarts 23 d’abril, Aitona va celebrar una nova edició de la tradicional Diada de Sant Jordi. I enguany ho va fer, novament amb diverses activitats lúdiques per a tots els públics organitzades per l’Ajuntament i l’Escola Francesc Feliu.

L’activitat va arrencar al matí amb la tradicional venda de roses i llibres a la parada que l’Escola Francesc Feliu va habilitar al carrer Joan Maragall-carretera; i que es va mantenir oberta durant tot el dia. I ja a la tarda, la plaça de l’Ajuntament va acollir la narració d’“El cavaller Filibert i altres històries de dracs, llibres i princeses”; un recull de quatre històries protagonitzades per peculiars cavallers, dracs poc ferotges i princeses molt empoderades. A continuació, es va celebrar el lliurament del premi del IX concurs de Punts de Llibre; i per acabar, coca i xocolata pels assistents.

En aquest sentit, els guanyadors del certamen d’aquest 2019 han estat:

  • Premi P3/P4: Israe Baradai
  • Premi P5: Clàudia Morell Sansó
  • Premi Cicle Inicial:  Maria Ribes Miquel
  • Premi Cicle Mitjà: Ilyas Azaroual
  • Premi Cicle Superior: Meryem Echaoui

Enguany, a més, els artistes i escriptors locals també van cobrar un gran protagonisme durant la diada. És el cas de l’aitonenca Teresa Ibars; que va signar el seu llibre “Atles de l’oblit” a la parada de l’Escola Francesc Feliu; i de Johnny Espax, que va presentar a la Sala de Plens de l’Ajuntament el llibre “Aitona per al record”.

Mentrestant, els infants de l’Escola Francesc Feliu també van tenir l’oportunitat de gaudir durant la diada de Sant Jordi dels encants que ofereixen els elements patrimonials i culturals de la vila, a través de diverses visites i sortides a espais com la Casa Natal del Pare Palau, la Casa Natal de Santa Teresa Jornet, l’Antiga Casa Asil o la Casa Museu de la Congregació. 

 

Infolleida