Rosselló celebra el 30è aniversari del pubillatge local

02/06/2022

Aquest dissabte, 4 de juny, amb una cercavila, l’acte institucional, visita a l’església, dinar popular i espectacle de màgia

L’Ajuntament de Rosselló celebra aquest dissabte, 4 de juny, el 30è aniversari del pubillatge local. Durant aquests anys, Rosselló ha tingut més de 140 pubilles, hereus, dames i cavallers, amb sis representants comarcals del Segrià i quatre títols nacionals.

 

La jornada comptarà amb una cercavila pels carrers del poble; l’acte institucional al Casal Rossellonès, amb la presència del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i representants de Foment de les Tradicions Catalanes; visita guiada a l’exposició sobre l’església de Sant Pere Ad vincula; dinar popular i espectacle de màgia.

 

L’acte servirà també per retre homenatge a dues persones vinculades al món del pubillatge que ja no estan entre nosaltres. Es tracta de qui va ser dama d’honor de la pubilla de Rosselló 1994, Sílvia Delgado García, i de qui va ser president de Foment de les Tradicions Catalanes, Antoni Pérez Martos.

 

Programa del 30è aniversari del pubillatge a Rosselló

 

10.45 h Cercavila. Sortida de l’Ajuntament amb la cercavila acompanyada pels gegants Antolí i Pilareta, els grallers i bastoners de Reus, pubillatge, autoritats, acompanyants i veïns i veïnes.

 

11 h Acte institucional. Entrada del pubillatge, parlaments de les autoritats i entrega d’un petit obsequi al pubillatge local.

 

12.15 h Cercavila fins a la plaça de l’església i, tot seguit, visita guiada per l’exposició sobre l’església de Sant Pere Ad vincula.

 

13.30 h Cercavila fins al Casal Rossellonès. Últim tram de la cercavila per anar cap al dinar popular.

 

14 h Dinar popular i tot seguit, petit espectacle de màgia amb tocs de tradicions catalanes.

Infolleida