Rosselló, seu del Pubillatge Nacional en el marc de la Festa Major de Sant Antolí

02/09/2019

Èxit de participació sense precedents a les Cassoles de Rosselló amb 1.200 participants

En el marc de la Festa Major de Sant Antolí, tot donant suport i continuïtat a les tradicions catalanes, ahir diumenge es va celebrar a Rosselló la VIa Trobada del Pubillatge de Catalunya. La vila es va convertir en un lloc de pelegrinatge d’una setantena de nois i noies mudats amb els vestits regionals, arribats d’arreu del territori català.

 

Els veïns i veïnes de Rosselló van admirar la Cercavila del matí des de l’Ajuntament fins a la Plaça de l’Església, amb la Pubilla i l’Hereu de Catalunya, les Pubilles i els Hereus de Títol Nacional i Comarcals, juntament amb les Pubilles, els Hereus de Rosselló i les autoritats. Els van acompanyar els gegants Antolí i Pilareta, i grallers.

 

A la tarda, es van afegir les Pubilles, els Hereus, les Dames i els Cabalers d’una setantena de municipis als actes d’aquest esdeveniment. Durant la tarda, van fer una Cercavila fins al Casal Rossellonès, per tal d’assistir al Concert de Festa Major de la Cobla Orquestra Montgrins. Tot seguit, els veïns i veïnes de Rosselló van gaudir de la sessió llarga de ball.

 

A més, en el marc de la Festa Major de Sant Antolí, el passat dissabte es va celebrar la Diada de les Cassoles de Rosselló. Any rere any, se superen les inscripcions tot batent rècords històrics de participació en aquesta jornada plena de trets característics de la terra i guarnida amb atributs moderns. En aquesta darrera edició, es van inscriure una trentena de penyes que van agrupar unes 1.200 persones. El programa de la jornada va incloure animació per a petits i grans, amb festa Holly, cercavila i Dj

Infolleida