Reunió de treball entre el Consell Comarcal del Segrià i l’Ajuntament de Lleida

26/07/2021

El Consell Comarcal del Segrià i l'Ajuntament de Lleida han mantingut aquest dilluns una reunió de treball per posar en comú diverses qüestions que afecten les dues administracions.
En la reunió, que s'ha fet a la Paeria, han assistit, per part del Consell Comarcal del Segrià, el seu president, David Masot, i vicepresident, Toni Bosch, i per part de la Paeria, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, la segona tinent d'alcalde, Jordina Freixanet, i la quarta tinent d'alcalde, Montse Pifarré.
Les dues parts han fet una valoració jurídica de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte a l'ampliació del Centre de Tractaments de Residus Municipals del Segrià, pendent de resolució després de portar-se a cassació al Tribunal Suprem.
Així, s'ha acordat fer una visita "in situ" a les noves instal·lacions del Centre de Tractament de Residus Municipals (CTRM) del Segrià, a Montoliu de Lleida, i a reunir-se amb l'Agència de Residus de Catalunya.
D'altra banda, durant la reunió també s'ha valorat l'eficiència del sistema de recollida Porta a Porta, que a la comarca del Segrià s'utilitza en 22 municipis des de l'any 2019. Així, s'ha posat de manifest que la recent implantació del Porta a Porta als barris de Pardinyes i a Balàfia ha augmentat l’índex de recollida selectiva de Lleida ciutat, amb menor aportació directa de residus a l'abocador, el que repercutirà en un menor cost en el cànon de residus. A més, cal recordar que la modernització de la planta de Montoliu de Lleida i el tractament mecànic-biològic que hi ha previst permetrà reduir fins a la meitat la resta que va a parar al CTR.
Per una altra banda, les dues administracions han valorat positivament la segona convocatòria d'ajuts al sector del comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària de Lleida ciutat i el Baix Segre per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la Covid-19 provocades pel confinament del mes de juliol de 2020. Amb la segona convocatòria d'ajuts, les bases de la qual es van treballar conjuntament entre Consell Comarcal del Segrià i Paeria amb els sectors afectats, van permetre repartir els prop de 4 milions d'euros previstos.
Consell Comarcal del Segrià