Reunió de l'Ajuntament i el grup de vigilància d'Almenar amb els Mossos d'Esquadra 

28/12/2018

Els delictes han baixat sensiblement al municipi d’Almenar en els darrers 3 anys

Els delictes han disminuït sensiblement al municipi d’Almenar en els darrers tres anys segons ha quedat palès en el decurs de la reunió de coordinació celebrada aquest migdia entre els representants de l’Ajuntament d’Almenar, del Grup de Vigilància de Whatsapp d’Almenar i dels Mossos d’Esquadra. A la trobada, presidida per Teresa Malla, alcaldessa del poble, s’ha incidit en que el bon funcionament del Grup de Vigilància de Whatsapp, la tasca desenvolupada pel guarda rural i el reforç de la vigilància en el centre urbà han estat claus en la millora de la seguretat registrada en aquest període. Cal destacar que enguany no s’ha produït cap delicte.

L’èxit ha estat especialment notable en la lluita contra els furts que anteriorment tenien lloc amb una certa assiduïtat en l’àmbit rural (especialment de material de les casetes de reg, gasoil i equips de reg per aspersió), els quals han experimentat una sensible reducció.

Cal recordar que el guarda rural porta a terme una tasca bàsicament preventiva consistent a identificar vehicles o persones sospitoses que circulen per camins o finques rurals i, en cas necessari, a informar als Mossos d’Esquadra.

Igualment, l’Ajuntament ha reforçat la vigilància del nucli urbà mitjançant la contractació d’una persona habilitada per exercir tasques de vigilant municipal. Aquesta persona fa rondes de vigilància per tal de vetllar pel compliment dels reglaments i les ordenances municipals, ordenar i regular el trànsit en el nucli urbà i —si s’escau— participar en tasques d’auxili al ciutadà i de protecció civil, a més de custodiar instal·lacions i dependències municipals. El vigilant municipal porta a terme les rondes de vigilància urbana d’una forma aleatòria, repartides entre tots els dies de la setmana i entre les 24 hores del dia, sempre en estreta coordinació amb l’àrea d’Alcaldia.
Infolleida