Rècord en la 1a edició dels Pressupostos Participatius de Seròs amb un 25% de participació

30/11/2022

La proposta guanyadora ha estat adequar el pati de l'escola, amb un cost de 40.000 euros

 L'Ajuntament de Seròs ha conclòs la 1a edició dels Pressupostos Participatius amb un alt grau d'implicació ciutadana al llarg de totes les fases, amb una participació en les votacions finals del 25% del cens de majors de 16 anys, 17 punts per sobre de la mitjana de participació de tots els processos de pressupostos participatius celebrats a Catalunya, segons l'informe elaborat pel Gabinet Ceres amb dades de l'any 2018. 

 

La proposta més votada a Seròs i, per tant, guanyadora de la 1a edició dels Pressupostos Participatius ha estat adequar el pati de l'Escola Miquel Baró Daban que ha obtingut 281 vots. La proposta, amb un cost previst de 40.000 euros, preveu la repavimentació del pati de l’escola, generant diferents espais de joc amb diversos tipus de paviment, aprofitant per millorar el drenatge i la recollida de les aigües pluvials. També es col·locaran elements de mobiliari urbà o de protecció solar.

 

L'alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia, destaca que "des de l'equip de govern municipal estem molt satisfets per l'excel·lent resposta dels serossans i serossanes a aquesta iniciativa, participant en totes les fases del procés, el que demostra l'interès que té la població per col·laborar en la presa de decisions i aportar solucions que ajudin a millorar el nostre municipi".

 

Les xifres de participació a Seròs mostren un alt grau d'implicació ciutadana, amb una quarantena d'assistents a la sessió de presentació; 145 propostes rebudes de 86 persones proposants; una trentena de persones assistents a la sessió informativa sobre validació de les propostes i 409 persones participants en les votacions finals, el que representa un 25,53% del cens de majors de 16 anys. Cal recordar que l’any 2018, la mitjana de participació de tots els processos de pressupostos participatius celebrats a Catalunya va ser del 8%.

 

Els Pressupostos Participatius de Seròs són un mecanisme de participació mitjançant el qual les ciutadanes i ciutadans del municipi han pogut proposar i decidir a què es destinen 40.000 euros del pressupost municipal corresponent a la partida d’inversions.

 

Del total de propostes rebudes durant el mes de juliol, vuit van passar la fase de validació tècnica i econòmica i, per tant, es van sotmetre a la votació popular que va tenir lloc del 24 d'octubre al 6 de novembre presencialment i també de forma telemàtica.

Infolleida