Raimat Arts Festival atrau la meitat de públic de fora de Lleida

01/02/2024

El RAF creix en public forani i veïnatge de Raimat

El 47% dels assistents a la segona edició del Raimat Arts Festival (RAF) venien de fora de Lleida, sent el 32% de la resta del territori català. De la Comunitat de Madrid procedia el 10% dels assistents; mentre que el 5% eren d'altres indrets, principalment internacionals: Estats Units, Corea, Holanda… Pel que fa al públic local que sumava el 53% dels assistents totals, el 23% d'aquests eren veïns i veïnes de Raimat. Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, celebra "que en només dues edicions el Raimat Arts Festival aconsegueixi atraure tantes persones a descobrir Lleida; i alhora, incrementi la participació del veïnatge de Raimat que se'l fa seu".

L'edició del 2023 va comptar amb sis-cents assistents, sumant els diferents esdeveniments del RAF. Precisament, l'acte amb més afluència va ser el "Taste of Lleida" amb una mostra de més de 30 peoductors locals I el Concert principal que es va fer al Celler Raimat dissabte, 7 d'octubre. Això va suposar un equilibri positiu, ja que es va impactar en la comunitat local, alhora que es va difondre cultura a altres emplaçaments del país i l'estranger.

Així ho manifesta l'estudi realitzat per la consultora Quiero que ha analitzat l'impacte social del RAF. Un estudi que, a més, referma la consolidació del festival com un acte d'un alt impacte a la zona i amb una visió regenerativa que ha tingut gran acollida entre el públic. Uns assistents que han valorat molt positivament l'entorn i que, majoritàriament, eren persones adultes que valoren les iniciatives culturals d'aquesta mena. El festival ha experimentat, en aquesta segona edició, un creixement exponencial i l'objectiu de cara a l'edició 2024 és continuar amb aquesta progressió.

El Raimat Arts Festival és un esdeveniment que combina música clàssica, cultura i gastronomia per generar un impacte positiu al territori i la comunitat i que aquest any ha celebrat la seva segona edició el passat octubre a Raimat (Lleida). L'esdeveniment va comptar amb artistes com ara el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas, la soprano Raquel Lojendio, el pianista i compositor Albert Guinovart, i l'arpista Berta Puigdemasa. A més, els assistents van degustar alguns dels millors productes, vins i caves de km 0 procedents de proveïdors locals i va gaudir de paisatges i entorns idíl·lics com el Castell de Raymat, el Parador de Lleida, les vinyes de Raimat Natura o el celler Raimat.

El RAF, a benefici de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, és una mostra del compromís que la Fundació manté amb les iniciatives mediambientalment responsables i regeneratives. Així, i de manera continuada al llarg de l'any, la Fundació duu a terme programes, com ara la formació de tractoristes, per promoure el desenvolupament sostenible i transformar el territori i la comunitat de manera positiva.
Infolleida. FOTO: David del Val