Promouen una marxa cicloturista entre paisatges en plena floració a Torres de Segre

20/12/2023

‘Terra de Flors’ se celebrarà el dia 10 de març, amb dos recorreguts de 55 i 70 km, tindrà 250 inscrits, com a màxim, i serà de caire no competitiu

La diputada Sandra Marco; el regidor de Cultura, Educació i Medi Ambient de l'Ajuntament de Torres de Segre, Gabriel Florensa; el representant de l’Associació Bici_klistes, Toni Ruiz; la representant de l’Associació Esport Femení, Carme Cabanillas, i la representant de l’Associació ADIMA, Digna de Torres, han presentat aquest dimarts la primera edició de la Marxa Cicloturista ‘Terra de Flors’ que organitzen l’Ajuntament de Torres de Segre i l’Associació Bici_klistes, a Torres de Segre, el dia 10 de març, coincidint amb la floració.

Sandra Marco ha recordat que “al Baix Segrià tenim un gran potencial amb la floració, uns paisatges impressionants amb uns mosaics de colors infinits, i si això ho lliguem amb l’esport, la salut i ho aprofitem amb un bon àpat, segur que tindrà l’èxit assegurat”. En aquest sentit s’ha manifestat Gabriel Florensa, que ha destacat que es tracta “d’una activitat ludicoesportiva, que l’associació ha dissenyat del tot i que, des de l’Ajuntament hem donat suport des d’un bon inici, esperant que després de la primera edició en vinguin moltes més”.

 

La idea dels organitzadors és proposar una nova activitat esportiva i turística a la vegada que promocioni els hàbits saludables i l’esport, en dos recorreguts de 55 km i 70 km que discorren per diferents municipis de la plana de Lleida i en què la floració dels camps serà la principal protagonista. En el recorregut —que no tindrà un caire competitiu—  els participants podran gaudir del paisatge floral de l’època, destacant, per exemple, l’observació i gaudi del Tossal de Carrassumada o Utxesa. La inscripció es tancarà amb 250 participants i hi haurà més de 40 voluntaris ajudant en el desenvolupament de la marxa, amb assistència en els punts d’avituallament previstos i en indrets especial de senyalització.

 

Tal com ha explicat Toni Ruiz, el recorregut discorrerà pels municipis de Torres de Segre, Sunyer, Montoliu de Lleida, Aitona, Soses, Sudanell, Alfés i Alcanó, i transitarà per camins municipals ciclables i pràcticament sense desnivell, la qual cosa permetrà que sigui apta per a tots els amants de la pràctica de la bicicleta.

 

Carme Cabanillas ha volgut destacar la importància del vincle que es genera entre associacions. “Crear aquesta xarxa és molt important, per afavorir l’esport i la salut, i per això, nosaltres, ho posarem tot de la nostra part”. De fet, l’associació tindrà en la figura de la Núria Ribalta, una especialista en gravel i marxes cicloturistes, la seva representació.

 

 

Durant la jornada s’han previst activitats paral·leles per tal que tota la família pugui gaudir d’un matí dedicat a la bicicleta i a la floració. Per exemple, per a aquells que vulguin conèixer Torres de Segre, es farà una breu sortida passant pels camps florits, o es podrà visitar també el Museu de l’Evolució.

 

El punt neuràlgic serà el poliesportiu de Torres de Segre, on hi haurà alguns estands, inflables i circuit de bicis per als més petits.

 

La marxa tindrà un caire solidari. Enguany, part de les inscripcions i altres possibles beneficis aniran destinats a l’Associació ADIMA, l’Associació de Dones Intervingudes de Mama, un fet que ha agraït Digna de Torres, que ha recordat que “ajudem dones que passen un càncer de mama, com nosaltres vàrem passar en el seu dia”.

Infolleida