Primers premis Robert Capa del consistori d'Aitona, en col·laboració amb l'IEI

12/06/2024

Dedicats al fotoperiodisme de guerra i a les investigacions sobre la Guerra Civil

L’ajuntament d’Aitona, en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha convocat la primera edició dels Premis Robert Capa, uns guardons que volen honrar la memòria històrica i augmentar el coneixement científic de la Guerra Civil a les comarques de Lleida. Hi haurà dos categories dotades cada una amb 2.000 euros: la primera premiarà la millor fotografia d’autor sobre les guerres presents i, la segona, el millor treball d’investigació sobre la Guerra Civil.

“Els Premis Robert Capa volen contribuir a construir un relat més complet de la Guerra Civil al front del Segre, així com reconèixer el talent dels fotògrafs i investigadors que contribueixen a preservar la nostra històrica”, va assegurar ahir l’alcaldessa d’Aitona i vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, mentre va subratllar que la iniciativa té com a punt de partida la tasca que va desenvolupar el fotoperiodista Robert Capa −pseudònim utilitzat per Endre Ernö Friedmann i Gerta Pohorylle (també coneguda com Gerda Taro)−, qui va documentar l’ofensiva republicana a Aitona.

Per la seua part, la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, va felicitar Aitona per “fer un pas més en el seu projecte dedicat a Robert Capa”, ja que el municipi ja compta amb una ruta i unes jornades dedicades a aquest fotoperiodista. Els treballs es podran presentar fins al 15 de setembre al correu electrònic 
[email protected] o en paper al consistori del municipi d’Aitona.
Infolleida