Primer avió de Volotea a Alguaire

10/01/2019

La aerolínia formarà els seus pilots a com ho fa actualment Vueling

L’Aeroport d’Alguaire ha rebut aquest dijous per primer cop un avió de l’aerolínia Volotea. Un Airbus A319 amb capacitat per 150 persones, procedent de Bordeus, que ha tocat pista a tres quarts d’onze del matí.

Tot i tractar-se d’un avió comercial, no portava passatgers, i és que a partir d’aquest mes de gener, la companyia aèria utilitzarà les instal·lacions d’Alguaire per complementar la formació dels seus pilots en aquest tipus d’aeronaus, amb maniobres d’aterratge i enlairament, tal i com ve fent l’aerolínia Vueling en els últims mesos.

Volotea és una companyia espanyola de baix cost amb seu a Astúries. Fundada al 2012 pels mateixos creador de Vueling, compta amb una flota de 32 avions i vols regulars a 11 països europeus.

L’arribada de Volotea completa l’oferta de formació a l’Aeroport d’Alguaire, que recentment ha acollit una tercera escola de pilots: l’Aeroclub de Sabadell, que s’instal·larà a l’hangar del Reial Aeri Club de Lleida aquest mateix mes, i que s’uneix a les dos bases de formació de pilots que operen des del passat mes d’octubre: la firma lituana BAA Training i el Centre d’Estudis Superiors d’Aviació.

Joan Llompart