Presentació del projecte inclusiu entre Futsal Lleida i Sant Joan de Déu d’Almacelles

07/06/2022

El nou equip del Lleida Futsal Inclusiu participarà en un torneig de futbol7 de la Lliga Genuine a Tarragona contra equips com l’Espanyol, el Real Madrid, el València o el FC Barcelona el dia 12 de juny

La diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez; el coordinador del projecte, Ramon Folguera; la metgessa i cap d’àrea de discapacitat intel·lectual de Sant Joan de Déu d’Almacelles, Gemma Fabregat; el president de Futsal Lleida, Andreu Cucurull, i el coordinador de la Federació Catalana ACELL-Lleida, Guillém Solé, han presentat aquest dimarts el projecte inclusiu entre Futsal Lleida i Sant Joan de Déu d’Almacelles, a través de la Federació ACELL. L’acte ha comptat amb l’assistència del diputat Jordi Verdú.

 

El projecte comporta la creació de l’equip Lleida Futsal Inclusiu que debutarà el 12 de juny, a Tarragona, en un torneig de futbol7 de la Lliga Genuine contra equips com l’Espanyol, el Real Madrid, el València o el FC Barcelona, i que continuarà la seva trajectòria esportiva als campionats territorials de futbol sala que se celebraran a Alpicat.

 

Per Helena Martínez, “aquesta nova manera de plantejar les polítiques esportives de la Diputació de Lleida van molt més enllà de mera diferenciació amb la gestió dels diners públics que es feia anteriorment. És un canvi d’actitud que significa repensar l’esport aportant aquesta nova mirada que defuig de la mera competició i que el que vol és promoure un esport practicable i saludable per a tothom”. Martínez ha recordat les tres línies bàsiques sobre les quals se sustenten les polítiques esportives de la institució de suport a l’esport femení, l’esport de base i l’esport inclusiu.

 

Segons ha explicat Ramon Folguera, la idea neix del fet de voler crear un projecte social. “L’esport és un compromís amb la societat, és un compromís social, i amb el Futsal Lleida, que és un equip de la màxima categoria provincial que no tenia cap projecte social, vam pensar que era necessària per a l’entitat aquesta iniciativa”.

 

Per la seva banda, Gemma Fabregat ha destacat que “de la mà dels dos tècnics d’esports, en Pau i l’Adrià, ens van fer arribar aquesta proposta i, el que veiem, és que després de dos anys de pandèmia, tot començava a anar millor, i necessitem potenciar tot aquest aspecte de l’esport, que ens agrada molt. Nosaltres ens dediquem als usuaris, a les persones”.

 

Des d’ACELL, Guillem Solé ha reconegut que “el projecte encaixava molt bé. No només de les categories del calendari habitual, sinó que es volia anar més enllà. Es buscava un equip que tingués un cert nivell i amb el qual la logística no fos complicada”. En aquest sentit, ha afegit que “des de Sant Joan de Déu els   trajectes han estat molt fàcils i sempre que hi ha hagut una proposta ha estat fàcil tirar-la endavant”.

 

Per més informació: https://federacioacell.org/ i https://www.sjd-lleida.org/.

 

La Lliga Genuine es pot seguir a: https://www.laliga.com/laliga-genuine-santander.

Infolleida