Presentació de la sisena edició de la ‘Volta al Pantà d’Utxesa’

19/02/2019

Se celebrarà el proper diumenge, 24 de febrer, i s’ha tancat amb la participació de 530 atletes i celebrant, per primera vegada, una cursa de cotxets

La vicepresidenta primera de la Diputació i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 6a Volta al Pantà d’Utxesa que se celebra el proper diumenge 24 de febrer, a partir de les 10 del matí. L’acte de presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat també amb les intervencions de l’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró; del regidor d’Esports de Torres de Segre, Joan Companys; del seu homònim a Sarroca, Sergi Almacelles, i de l’organitzador Xavier Thai.

 

Durant la seva intervenció, Rosa Pujol ha destacat la gran novetat que presenta la cursa amb la participació oberta als cotxets (14 participants), els 150 infantils inscrits i els 530 a les curses, que suposen un nou record d’inscripció. Així mateix, ha recordat que Utxesa i el seu entorn –espai compartit pels municipis de Torres de Segre, Sarroca i Aitona– està reconegut com la zona humida més important de la Catalunya interior, amb 642 hectàrees d’extensió, i que aquesta tornarà a ser una jornada on la combinació entre esport i natura conflueixen a la perfecció, i on la promoció del patrimoni natural serà el gran element central.

 

Per la seva part, Thai ha explicat que aquesta és una cursa singular perquè se celebra en un entorn paisatgístic únic que fa que tota la logística d’organització s’hagi de portar expressament a la zona, fent-la molt més atractiva.

 

La cursa tindrà dos recorreguts, un de 10 km i l’altre de 6,5 km, i està oberta a participants de totes les edats, des de nounats fins a sèniors. Concretament, la cursa de 10 km s’iniciarà a les 10.00 hores; a les 10.15 hores començarà la dels cotxets; i a les 10.20 hores, la de 6,5 km. Pel que fa a les curses infantils, se celebraran en distàncies que van des dels 1.200 metres per a les categories alevins (estudiants de 5è i 6è de Primària), fins a les nenes i nens de P-3, que hauran de recórrer una recta de 60 metres. Aquestes curses començaran a partir de les 11.30 h, quan s’hagi tancat els cronometratges de les de 10 i 6,5 km, respectivament.

 

En aquesta sisena edició, es manté un recorregut de perfil suau, adequat a tot tipus de participants. Les curses són puntuables per a la Lliga de Ponent, excepte les infantils i la de cotxets.

Infolleida