Premien la remodelació de l’església de Vilanova de la Barca

10/07/2017

La 14a edició de la Nit de la Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona ha premiat la remodelació de l’església de Vilanova de la Barca amb el Premi Catalunya Construcció 2017.

La remodelació de l’església de Santa Maria de Vilanova de la Barca ha obtingut el guardó en la categoria d’intervenció en edificació existent als Premis Catalunya Construcció, organitzats pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEB), que s’han lliurat en el decurs de la Nit de la Construcció celebrada al Barcelona Nàutic Centre. L’obra ha estat desenvolupada per Laia Renalies, Carles Serrano, Letícia Soriano, Roger Such i Baldomer Ric.

El jurat ha destacat “la gran sensibilitat amb la qual s’ha actuat en aquesta obra, que aborda amb intel·ligència i alhora amb humilitat l’important repte de retornar a la vida un edifici històric pràcticament en estat de ruïna”. L’església és d’estil gòtic i va ser destruïda pels bombardejos durant la Guerra Civil. El jurat també ha remarcat que “la intervenció s’ha fet amb un pressupost ajustat que ha obligat a adoptar solucions enginyoses amb materials senzills, amb els quals s’aconsegueixen els objectius d’adequació a un nou ús i alhora de respecte al patrimoni monumental”.

La distinció ha estat atorgada exaequo amb la remodelació de l’Espai de Bombers del Parc de la Prevenció de Barcelona, obra de Miquel Roldán, Mercè Berengué i Enric Peña.

Aquests premis tenen com a objectiu reconèixer l’esforç de professionals i empreses del procés constructiu i premiar les persones que, amb el seu treball, contribueixen a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat en la construcció. Els guardons compten amb el suport del Consell dels Col·legis d’Aparelladors de Catalunya i d’Arquinfad.

92 candidatures s’han presentat en aquesta 14a edició que valorava obres acabades durant els anys 2015 i 2016.

Infolleida