Ple a les cases rurals de Ponent

18/08/2021

El turisme rural ha crescut en temps de pandèmia i això provoca que la majoria de cases pengin el cartell de complet durant tot l'estiu

El tradicional pont de la Mare de Déu d’Agost ha coincidit aquest any amb diumenge. Això no ha evitat que la majoria de cases rurals de Ponent s’hagin omplert de turistes per passar les seves vacances. De fet, és una dinàmica que s’ha anat produint durant totes les setmanes que portem d’estiu i que també es preveu pels caps de setmana de setembre.

És el cas de Raïmat Rural, que compta amb dues cases amb capacitat per a 32 persones en total. Van haver d’anul·lar totes les seves reserves per complir amb la reducció d’aforament del procicat, que només permetia allotjar a deu persones. Tot i aquest contratemps han trobat altres grups de clients que complien amb aquest requisit. El que encara no ha recuperat aquesta casa rural han estat els casaments, que des de fa dos anys no se n’hi celebra cap.

Per una altra banda, el Pirineu també ha registrat un 100% d’ocupació durant aquest cap de setmana entre hotels, càmpings i cases de turisme rural. A falta de tenir xifres definitives, es preveu que aquesta campanya d’estiu sigui similar a la de l’any passat, quan es van assolir dades de rècord amb 565.000 turistes.

RICARD GÓMEZ PUIG