Open Arms arrenca nova missió d'emergència davant la Covid-19 a Torres de Segre

13/07/2020

Open Arms tanca un acord de col·laboració amb el Consell Comarcal de Segrià per a l'assistència a persones treballadores en la recollida de la fruita i en situació de vulnerabilitat diagnosticades positives Covid-19, asimptomàtiques o casos lleus, al pavelló habilitat per l'Ajuntament de Torres de Segre per a la seva atenció i confinament.

Des de l'inici de la pandèmia, Open Arms ha centrat la seva activitat en terra en l'emergència per lluitar contra la propagació del coronavirus en col·laboració amb diferents entitats en l'àmbit sanitari i administracions involucrades, aportant equips de persones voluntàries que han realitzat centenars d'assistències i més 20.000 tests a gent gran i col·lectius vulnerables durant els mesos de confinament.

Tot just unes setmanes després tornar a una nova normalitat, afrontem una situació d'emergència pels nombrosos rebrots de Covid-19 en tota la geografia. Una de les àrees més afectades és la comarca del Segrià, on l'elevat nombre de persones del col·lectiu de treballadors en la recollida de la fruita infectades, sumat a la seva situació de desprotecció ha activat a les diferents entitats i administracions per tal d'habilitar el pavelló poliesportiu de Torres de Segre per la seva assistència i confinament.

A partir d'avui i fins al setembre, diversos equips de voluntaris i voluntàries d'Open Arms, amb formació sanitària, s'ocuparan de l'acompanyament, assistència, així com tasques logístiques de les persones diagnosticades positives COVID19, asimptomàtiques o amb símptomes lleus que albergarà aquest poliesportiu municipal. 

Aquesta col·laboració es durà a terme gràcies a l'acord de col·laboració d'Open Arms amb el Consell Comarcal de Segrià que, al costat de l'Ajuntament de Torres de Segre i en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, han habilitat aquest equipament municipal per fer front a una situació d'emergència greu que afecta un nombrós col·lectiu de persones molt vulnerables.

Aquesta missió d'Open Arms consolida una nova etapa en les operacions de resposta immediata en l'emergència en terra i s'espera tancar noves col·laboracions en altres punts geogràfics molt afectats pels rebrots. Així mateix, posem els nostres recursos humans i experiència a disposició de les entitats i administracions que estiguin fent front a noves situacions d'emergència, amb els quals puguin obrir vies de col·laboració.

L'objectiu d'Open Arms és protegir la vida dels més vulnerables, en mar i en terra per això, mentre iniciem la recta final de les tasques de reparació i manteniment del vaixell Open Arms i ultimem els preparatius d'Astral per tornar com més aviat millor a la frontera més mortífera de la planeta, un cop més ens posem mans a l'obra per ajudar en tot el possible a pal·liar els efectes devastadors de la Covid-19 a les persones més desprotegides en el nostre entorn.

 

(Foto: Toni Bosch, Vicepresident del Consell Comarcal del Segrià, Josep Santacreu, col·laborador d'Open Arms; David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià; Òscar Camps, director d'Open Arms; i Joan Carles Miró, alcalde de Torres de Segre.)

 

Infolleida