Onada de robatoris en casetes de reg a quatre pobles del Segrià

23/08/2017

Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Sunyer i Alfés, són els quatre municipis del Segrià afectats per una onada de robatoris en casetes de reg, segons ha denunciat JARC, tot i que no es descarten altres pobles. Hi ha 25 agricultors afectats, que ja es plantegen vigilar les finques per evitar ser víctimes de nous robatoris. Demanen més vigilància al camp i durant tot el dia.

És un dels consells per evitar els robatoris. El fet que el material estigui marcat fa que els lladres s’ho pensin abans d’emportar-s’ho ja que després els serà complicat poder-ho vendre. Es una recomomanció després de que la setmana passada els termes municipals de Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Sunyer i Alfés patissin una onada de robatoris en casetes de reg. 

Segons els representants de l’organització agraria JARC, hi ha uns 25 agricultors afectats i unes 40 casetes de reg rebentades. En tots els casos han forçat les portes de xapa de les casetes i s'han emportat programadors de reg, bateries, plaques solars, que s'ha substitutit rapidament ja que ara com ara s'està en plena campanya de reg.

Cada programador té un cost d’entre 2.000 i 3.000 euros; les plaques solars, d’entre 100 i 150, i les bateries, d’entre 50 i 60 . I a tot això afegir que no poden assegurar només les casetes de reg.

Els malestar entre els pagesos es evident per la nul·la presència policial a les finques, per això alguns ja les han començat a vigilar les finques durant la nit a títol personal. Demanen mes vigilància. No és el primer robatori d’aquest estiu. Uns desconeguts van arrancar de soca-rel i van robar el juliol passat 55 xiprers d’un viver de Castellserà. 

Marta Grau (Lleida TV)