Nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Almenar

06/07/2019

L’Ajuntament d’Almenar ha posat en marxa aquest divendres el primer punt de recàrrega per a cotxes elèctrics del municipi, situat a l'aparcament del Local Social del poble. L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, ha fet lliurament de la primera targeta de recàrrega a Miquel Torrelles, el primer veí del municipi que —ara fa 4 anys— va adquirir un cotxe elèctric, concretament un Renault Zoe. El nou equipament és un punt de recàrrega semi-ràpid de 44 Kw, que permet subministrar energia a un vehicle en aproximadament 1 hora.

Malla, acompanyada de diversos regidors i regidores del Consistori, ha afirmat que l’equipament té el doble objectiu de “promoure l’ús de les energies renovables i frenar la contaminació, en aquest cas per mitjà dels vehicles elèctrics, i també d’aconseguir que Almenar esdevingui un model de municipi sostenible”.

Aquest servei (que permet la recàrrega de dos vehicles simultàniament) ha estat instal·lat per la companyia municipal EDA, Electricitat d’Almenar. Les recarregues són totalment gratuïtes per a tots els abonats de la companyia, els quals poden accedir —prèvia sol·licitud— a una targeta de recarrega il·limitada i totalment gratuïta.

Actualment Almenar compta amb tres vehicles elèctrics, dos de particulars i un vehicle de servei polifuncional de servei de l’Ajuntament.

InfoLleida