Nenes i nens de 30 escoles diferents omplen el Teatre de l’Escorxador i gaudeixen d’un matí de teatre i cuina amb la Pera de Lleida i la Producció Integrada

25/09/2019

Més de 600 nens i nenes de segon de primària d’una trentena d’escoles de Lleida han omplert dos cops el Teatre de l’Escorxador aquest matí per visionar l’obra “La Princesa cuinera”. Els infants han participat desprès, al mateix pati del teatre, en un taller de cuina guiat per dues nutricionistes i 11 monitores, on han pogut experimentar amb la pera elaborant tres tastos (una broqueta de pernil, pera i tomata “cherry”; un rotllet de pa de motlle, formatge fresc i pera; una tartaleta amb pera de Lleida, xocolata i coco)

Aquesta acció és fruit de la col·laboració entre el Consell Regulador de la  Denominació d’Origen Pera de Lleida i el Consell Català de la Producció Integrada que ja sumen 4 anys consecutius de projectes conjunts per promocionar el consum de pera i les pràctiques agràries sostenibles.

Antoni Escarp, president del Consell Català de la Producció Integrada, ha destacat l’encert de combinar un producte certificat i de reconeguda qualitat de les nostres terres, com és la Pera de Lleida, amb la promoció de la bona praxis al camps i de la cura del medi ambient i les persones.

Per la seva part Gerard Pujol, president del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida, destacava la importància d’arribar als nens i a les nenes i que aquests puguin transmetre la informació a casa seva.

A la pregunta de si és difícil que la fruita i en concret la pera arribi a les llars, ambdós presidents ha coincidit en l’esforç extra que representa per a les famílies poder conjugar el ritme de vida actual amb el temps que requereix planificar i gaudir d’una alimentació adequada i han destacat que cal insistir en aquestes promocions.

Escarp també ha afegit que molts cops aquesta tasca recau en l’escola, que ha de suplir a les famílies en l’educació de l’alimentació dels infants.

El Projecte, La princesa cuinera

A finals de l’any 2018 neix el projecte La princesa cuinera que va veure la llum pels vols de sant Jordi. La base del conte és la història d’una princesa rebel que vol ser cuinera i descobreix als nens les virtuts del consum de la pera i dels productes que tenen respecte amb la natura i amb els éssers vius.

La princesa cuinera és més que un conte, és una obra de teatre, uns tallers de cuina, un perfil a les xarxes socials i moltes altres iniciatives que s’aniran descobrint per enganxar els nens i nenes, any rere any.

Infolleida