Música, cinema i una xerrada sobre relacions tòxiques, per a commemorar el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones a Alcarràs

26/11/2019

Alcarràs  està duent a terme diverses activitats de conscienciació a la ciutadania, en motiu de la commemoració, aquest 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, com un concert-acte institucional, un cinefòrum i una xerrada sobre relacions tòxiques, prevista per a dimarts, 26 de novembre.

 

Així, aquest divendres al vespre, la regidora de l'Àrea de la Dona, Ester Ibars, va ser l'encarregada de donar la benvinguda a l’acte institucional de la capital del Baix Segrià, i va posar de relleu la importància històrica de les entitats de dones i feministes, com a xarxa imprescindible per garantir els drets socials i polítics de les dones.  A continuació, l'Associació Mestresses de Casa d’Alcarràs va ser l'encarregada de la lectura del manifest institucional subscrit per la Generalitat, les quatre diputacions i les associacions municipalistes de Catalunya. Tot seguit, i per finalitzar l'acte, hi va haver l’actuació del Cor femení Eurídice. 

 

Prèviament, el mateix divendres, es va dur a terme una sessió de cinefòrum a la biblioteca Joaquim Montoy, amb la projecció de la pel·lícula “La estación de las mujeres”,  dirigida per Leena Yadav l’any 2015. En ella s’hi denuncia la situació que sovint viuen moltes dones al món, explicant una història ubicada en un poble rural de l'Índia, anomenat Ujhaas, on tres dones corrents comencen a alliberar-se de les tradicions mil·lenàries que els han mantingut lligades a la servitud. Observant a aquestes tres dones es troba la jove promesa de Gulab i nora de Rani, Janaki (15 anys). Abans del seu matrimoni, a Janaki li encantava l'escola, els llibres i els seus amics. Ara, en la seva vida de casada, es troba en un cruel món d'adults on no existeixen amics, sinó només enemics.

 

Xerrada ADONA

Finalment, aquest dimarts, 26 de novembre, el Centre Major d’Alcarràs acollirà a les 18 hores una xerrada organitzada en el marc del projecte Adona, en la qual Àngels Revenga, agent per a la igualtat del Consell Comarcal del Segrià, parlarà sobre "Relacions sanes, relacions tòxiques”.

 

Infolleida