Montoliu proposa una ruta pel terme per gaudir de la floració dels fruiters en els antics secans

25/02/2021

L'Ajuntament de Montoliu de Lleida -com han fet els de Torres de Segre i Aitona, per exemple- promociona una ruta pels antics secans del terme, ara plens d'arbres fruiters florits gràcies a l'aigua del canal Segarra-Garrigues. Una ruta turística que presenta així:

La primeravera esclata als camps de conreu de Montoliu de Lleida, per poder-los disfrutar us compartim una Ruta a peu pels antics secans. Patchwork de colors, per realitzar de forma autònoma i dins el marc de mobilitat que permet l'actualitat de pandèmia, emmarcada en la campanya #Unpomdeblancor
El final de l'hivern ha estat molt benigne i ha avançat la florida, especialment a la zona de Tabac.
Us proposem una ruta pels antics secans de Montoliu de Lleida, actualment transformats en zona de regadiu gràcies a la construcció del Segarra-Garrigues, que podeu consultar en el següent enllaç:
Sortim de la població pel Camí de les Eres, on encara podem apreciar la importància d'aquest tipus de construccions agràries on literalment es separava "el gra de la palla". Travessem la Valleta de Montoliu i arribem al Pla de Tabac, actualment amb un paisatge que és un patchwork de colors, on predominen el rosat de les plantacions de presseguers i nectariners i el verd dels camps de cereals. Des de dalt de la serra tindrem una visual d'horitzons infinits, amb el mosaic de colors dels camps propers, darrere la ciutat de Lleida amb la Seu Vella, i de teló de fons les serralades dels Pirineus.
Baixarem pel Sender de les Penyes, espai estepari que recorda el far west, i des d'on tindrem una visual excel·lent de la Vall del Set. Retornarem cap a la població seguint la vall per la Carrerada Reial, actualment part del sender GR-3. Quan pugem cap a Montoliu veurem al fons el Pont de les Cinc Boqueres, obra civil que facilita el pas del Canal de Seròs, infraestructura hidràulica de primer ordre a les nostres contrades.
Infolleida