Montoliu de Lleida inicia la consolidació i restauració de la Xemeneia de l’Hort del Pubillet

17/02/2023

L’Ajuntament de Montoliu de Lleida ha començat les obres de conservació de la Xemeneia de l’Hort del Pubillet, part d’un molí d’oli del segle XIX declarat Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) fa tot just un any.

De moment un equip tècnic ha fet fotografies aèries de la xemeneia mitjançant un drone i s’ha començat la fase de redacció del projecte. Les obres consistiran en la consolidació i restauració d’aquest element patrimonial que és molt conegut entre els veïns i veïnes del municipi, però també s’ha convertit en una referència en caminades, rutes en bicicleta per la zona i rutes per gaudir de la floració.

El tinent d’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Mòdol, destaca que “aquesta actuació permetrà conservar i promoure part del patrimoni del municipi i de la comarca, destacat pel seu valor no només històric i industrial, sinó també arquitectònic i artístic.”

La Xemeneia de l’Hort del Pubillet és una sortida de fums d’un antic molí d’oli, d’uns 20 metres d’alçada, de planta circular i feta de maons. Està envoltada d’arbres fruiters i situada a uns 100 metres de la rotonda de la C-230.

El pressupost total de l’estudi i les obres de restauració és de prop de 70.000 euros, part dels quals es finançaran amb fons del departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Lleida mitjançant l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Infolleida