Montoliu de Lleida, el millor municipi de Catalunya en recollida de fracció orgànica

10/12/2020

Corbins, el que menys residus genera.

Montoliu de Lleida és el municipi que més recicla la fracció orgànica de tot Catalunya (el 55'66% dels residus municipals), molt per sobre de la mitjana catalana (10,87%). També és el millor de la demarcació de Lleida en recollida selectiva i el 13à de Catalunya amb un percentatge del 88'58%.

L’ajuntament republicà ha estat guardonat aquest dijous per l’Agència de Residus de Catalunya en un acte telemàtic, juntament amb els millors ajuntaments catalans en cada fracció segons les dades del 2019. Entre ells, Corbins, que ha estat reconegut amb el millor resultat en la categoria de menys generació de residus municipals, de municipis de 1.000 a 5.000 habitants, amb 245,37 kg/hab/any.

L’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Guillamet, s’ha mostrat molt satisfet pel premi al millor municipi –que participa en la categoria de menys de 1.000 habitants- i ha agraït als veïns i veïnes del municipi el seu esforç: “els resultats són fruit de la gran conscienciació i bona feina de la població, la protagonista absoluta en el nou sistema de recollida porta a porta.” Així mateix, ha assegurat que “les dades demostren l'eficàcia de la implantació, l'octubre de 2018, del sistema de recollida porta a porta al Segrià, en el què el consistori va creure des del primer moment, sempre amb l'esperança que aquest sistema i les obres en el Centre de Tractament de Residus del Segrià que tenim al nostre municipi suposessin un avanç i una millora del servei.”

En el mateix acte, l’Ajuntament de Corbins ha rebut el premi al municipi d’entre 1.000 i 5000 habitants que produeix menys residus.

L’alcalde de Corbins, el republicà Jordi Verdú, ha destacat que aquest és un reconeixement a la ciutadania “per la seva tasca imprescindible” i ha animat a “no baixar la guàrdia per preservar el medi ambient i seguir en la línia d’augmentar el reciclatge”. A més, s’ha mostrat convençut que això “demostra que el porta a porta és el camí per controlar els residus.”

Verdú també ha fet una crida a “dirigir el funcionament de les ciutats i municipis cap a models clarament sostenibles, tant en mobilitat, carrils bici, enllumenat, punts de recàrrega de vehicles o recollida selectiva en origen.”

 

Infolleida