Montoliu de Lleida dona a conèixer el seu patrimoni amb codis QR

24/03/2022

L'Ajuntament de Montoliu de Lleida ha instal·lat diverses plaques informatives amb codis QR en diferents punts del nucli antic del poble per promoure i difondre el patrimoni i els llocs d'interès del municipi.
De moment els elements triats són l'església parroquial de la Nativitat de la Mare de Déu i les làpides funeràries de l'escultor local Jaume Gort Farré, un conjunt de 9 làpides destacades pel seu valor artístic i històric. Ben aviat, però, també es posaran codis QR en altres punts com les escoles velles, de manera que es vol anar ampliant la iniciativa per oferir un recorregut virtual pel municipi en forma de visita autoguiada.
El tinent d'alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Módol, explica que "l'objectiu del consistori és aprofitar la tecnologia per donar a conèixer el patrimoni del municipi tan als de fora com als del poble, oferint informació complementària de forma didàctica, amena, en poc espai i a l'abast de la mà de tothom, ja que avui dia estem tots connectats amb mòbils intel·ligents, sobretot els més joves."
La visibilització dels elements patrimonials s'ha fet mitjançant la instal·lació de faristols i plaques informatives amb codis QR que enllacen amb la web de Montoliu de Lleida i també amb el portal www.festacatalunya.cat.
Aquest sistema permet fer una visita autònoma, amb geolocalitzaicó de tots els punts d'interès, reforçada amb un ampli reportatge fotogràfic i visions virtuals en 360º. Es tracta d'un suport informatiu turístic àgil i directe, i accessible des de qualsevol dispositiu mòbil, que funciona com una mena d'oficina de turisme oberta les 24 hores, els 365 dies de l’any.
Infolleida