Millores de drenatge i d’accessibilitat a l’entorn de l’Escola Antònia Simó i Arnó

13/11/2018

Tres són les grans millores que s’estan efectuant a l’entorn de l’Escola Antònia Simó d’Almacelles. D’una banda, es procedirà en breu a la urbanització amb aplicació d’aglomerat al llarg de tota la Ronda de Mariano Gomà que volta el tossal de les Santes Creus pel nord. Així mateix també es procedirà a la instal·lació de nou enllumenat, mobiliari urbà i la plantació d’arbres. Aquesta actuació suposarà una inversió aproximada de 43.000 euros i permetrà culminar un anell verd i viari al voltant de la totalitat del turó.

D’altra banda, també es procedirà a la urbanització del tram final del vial que dóna accés al centre escolar i que es troba situat dalt el cim del Tossal de les Santes Creus. Aquest arranjament també comportarà la creació d’una rotonda per a la millor mobilitat dels conductors que s’atansen fins aquest punt, la construcció d’una vorera per garantir la seguretat d’escolars i vianants, així com l’habilitació d’un mirador en l’extrem oest del turó que permeti una millor contemplació dels Pirineus i de tota la vall que s’albira des d’aquest punt, el més alt del nucli urbà d’Almacelles.

De les tres actuacions programades, la que s’ha iniciat en primer lloc és la construcció d’un canal de drenatge d’aigües pluvials del centre escolar, que ha d’ajudar a desguassar totes les aigües sobreres que s’acumulen en aquest sector del tossal i que seran reconduïdes fins al col·lector general que les condueix fins a la quota més baixa del turó i a la xarxa general. Aquesta actuació és vital, ja que el fet de no fer desguassos ni drenatges comportava la filtració constant de les aigües serra endins i el perill que aquestes escorrenties puguessin provocar esllevissades o caigudes de pedres als vials que es troben al peu del mateix turó.
Infolleida