Mig miler de persones en la 4ª Marxa Solidària Sant Joan de Déu

08/10/2018

Més de 500 participants s’han aplegat aquest diumenge a la quarta edició de la Marxa Solidària Sant Joan de Déu pel Pla de Ponent, cita inclosa dins el circuit Marxa.cat de marxes solidàries de Ponent. A aquesta xifra de caminadors hi cal afegir els 80 nenes i nenes que van ser presents ahir a les curses infantils, una de les novetats d’aquesta quarta edició de la cita. Aquestes curses anaven adreçades a infants de fins als 12 anys i es van celebrar al centre de Lleida, situat al barri de la Bordeta. Tot plegat, sota la coordinació de Sant Joan de Déu Terres de Lleida i el Centre Excursionista Lleida, amb la col·laboració especial del Centre Excursionista Alpicat i Xavi Thai

Els participants van poder optar entre tres distàncies: els 30 kilòmetres (Circuit Solidaritat), 20 (Circuit Fraternitat) i 10 kilòmetres (Circuit Hospitalitat). El circuit llarg tenia la seva sortida a Lleida (pavelló Onze de Setembre), mentre que el de 20 va sortir des del Parc del Graó d’Alpicat i el de 10, des de l’Ajuntament de Raimat. L’arribada comuna era a Sant Joan de Déu d’Almacelles. 

L’objectiu de la marxa era, com és habitual, obrir la institució a la població de Lleida i rodalies per tal de mostrar la feina que s’hi desenvolupa, així com aconseguir diners per un projecte solidari de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, concretament anomenat ‘Cap Infant sense Lleure’, consistent a finançar les estades d'estiu d'infants i/o adolescents atesos a l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida que no disposen de recursos econòmics per poder fer front a aquestes estades i es troben en situació de vulnerabilitat. A més, es va donar visibilitat a les persones ateses a Sant Joan de Déu Terres de Lleida que vam ser part activa de la cita organitzant, col·laborant i participant en la marxa.

InfoLleida