Mig miler de participants a la Marxa de Tardor del Baix Set

28/10/2018

La tercera edició de la Marxa de Tardor del Baix Set, cita organitzada conjuntament pels ajuntaments de Montoliu de Lleida i de Sudanell, ha aplegat aquest diumenge prop de mig miler de participants en una jornada que estava emmarcada dins el circuit Marxa.cat de marxes saludables de Ponent.

En l’edició d’enguany, el lloc de sortida i arribada era davant de la Sala del Ball de Montoliu de Lleida, i els recorreguts eren circulars, amb quatre traçats a escollir: la Ruta Puput-Canal d'Urgell, de 5,7 kilòmetres; la Ruta Esplugabous-Pont de les Cinc Boqueres (11,4 km); la Ruta Cigonya-Del Set al Segre (15,4 km); i la Ruta Milà Negre-Antics secans: per tossals i lleres (26,9 km).

Les rutes han mantingut el nom de l’any anterior, però totes elles presentaven variacions. Així, la Puput i l'Esplugabous han estat més llargues que l'any passat, mentre que la Cigonya i la Milà Negre s'han escurçat una mica.

A més, les rutes han mantingut el sentit de circulació respecte l’any anterior i han avançat en sentit horari, tret de la Puput, que ho ha fet en sentit antihorari, ja que aquesta ruta s’ha reformulat per tal de recórrer les hortes del Canal d'Urgell.

També ha canviat força la ruta Esplugabous, que ha recuperat el pas pel Pont de les Cinc Boqueres. La ruta Cigonya ha vist modificada la travessa del Set. S’ha incorporat també a la ruta Milà Negre un nou tram de sender a tocar de la llera del Set, dins el PEIN Mas de Melons-Alfès, i s’ha tornat a pujar la Serra de les Vinyes a Sunyer, que constitueix un magnífic mirador de la vall del Set.

La Marxa de Tardor del Baix Set té com a objectiu donar a conèixer el riu Set, que baixa des de la Serra de la Llena i, al seu tram final, travessa Montoliu de Lleida i s’uneix al riu Segre a Sudanell. Hi ha hagut avituallaments cada 5 kilòmetres, i s’ha donat prioritat als productes ecològics i de proximitat.

InfoLleida