Mig miler de participants a la Cursa de la Cirera de Corbins

19/05/2019

Prop de mig miler de participants s’han donat cita aquest diumenge a la Cursa de la Cirera de Corbins-VI Memorial  Jaume  Florensa, que ha tingut com a guanyadors Arnau Donés i Elisa Lladós, tots dos del Clos Pons Thai Runners. La xifra de participants és fruit de la suma dels 350 de les curses atlètiques i el centenar de les infantils.

La prova, puntuable per a la Lliga Ponent, ha estat organitzada pels Corbins Runners amb la col·laboració de l’Ajuntament de la població, i oferia dos recorreguts, un de 10 kilòmetres i l’altre de 5, tots dos amb sortida i arribada davant de la plaça de la Vila. Hi ha hagut dos avituallaments líquids durant el recorregut llarg i un avituallament durant el recorregut curt. Un recorregut que, cal dir-ho, ha transitat entre cirerers i seguint el riu (70% sobre asfalt i 30% sobre terra), i que ha comptat amb el suport de 130 voluntaris.

A la prova llarga, en l’apartat masculí Arnau Donés (Clos Pons Thai Runners) ha estat el més ràpid amb un temps de 36.33, seguit de Joan Silvestre (Stargardt Go!), segon amb 36.54, i de Ramon Bosch (CA Borges), tercer amb 37.10. En dones, triomf d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), amb 43.24, pel davant de Roser Espelt (AE Blancafort), segona amb 44.58, i de Mayra Muñoz (Trotallunàtics), tercera amb 47.27.

Pel que fa als 5 kilòmetres, Sergi Nunes (Runners Balaguer) s’ha imposat en homes amb un registre de 17.16, seguit de Juan Luis Pérez (Xafatolls), segon amb 17.43, i de Hamza Naveed (Esports Truga), tercer amb 18.10. En dones, victòria de Margot Falip (Esports Truga) amb 21.46, pel davant de la independent Rut Pauls, segona amb 21.58, i de Natàlia Bernat (Runners Balaguer), actual campiona de la Lliga Ponent, tercera amb 22.18.

A més de rebre la bossa del corredor, tots els participants han pogut gaudir de servei de guarda-bosses i de dutxes, a més de guarderia. Un cop acabades les curses atlètiques, el programa ha continuat amb les curses infantils, amb recorreguts adaptats en un circuit urbà del poble.

Enguany la cursa ha canviat de data per no coincidir amb la jornada d’eleccions municipals i europees. També cal destacar el seu vessant solidari, ja que, per cada inscripció, farà una aportació d’1 euro a l’associació sense ànim de lucre ‘Run 4 us’, que recapta diners per a la investigació malalties minoritàries que es duu a terme a Sant Joan de Déu. A més, també s’ha fet una recollida d’aliments de primera necessitat per aquelles persones més properes i que més ho necessiten, a través de la Fundació Arrels, i s’ha ofert un detall preparat per l’Associació contra el Càncer de Lleida, a canvi d’una donació econòmica, per donar suport a les iniciatives que duen a terme en la seva lluita contra aquesta malaltia.  

InfoLleida