'Micropobles' de Catalunya, com Torrebesses i Torre-serona, en una prova pilot d'acolliment de refugiats

09/09/2020

L’Associació de Micropobles de Catalunya, que presideix l'alcalde de Torrebesses, Mario Urrea, ha posat en marxa una prova pilot per acollir famílies de refugiats en aquests petits municipis i, alhora, combatre el seu progressiu despoblament.
L'Àrea Social de l'Associació, juntament amb el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i l'Àrea de Refugiats de la Generalitat de Catalunya volen engegar una sèrie de proves pilot d'acolliment de refugiats per a contribuir al repoblament d'aquests municipis i revitalitzar les escoles rurals, entre altres objectius com el d'ajudar una família en el seu projecte de vida.
Aquesta família seria proposada per la Generalitat, l'acolliment duraria entre 1 i 2 anys i el lloc de treball que es buscaria per un dels membres d'aquesta família no tindria cap cost per l'Ajuntament, que sí col·laboraria en la recerca d'un lloc de treball i d'habitatge una vegada acabat el periode d'acolliment de la prova pilot. Seria el SOC el que es faria càrrec del salari, mentre que una entitat social pagaria el lloguer. L'Ajuntament també designaria una persona que faria de mentora i ajudaria en la integració d'aquesta família.

Infolleida