Massalcoreig vol potenciar l'Aiguabarreig com un dels ecosistemes més bonics d'Europa

23/05/2020

Inspectors de l'Agència Catalana de l'Aigua inspeccionen aquests dies les lleres dels rius al Baix Segre.

Inspectors de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) estan revisant aquests dies les lleres, el bosc de ribera i el llit del rius Segre i Cinca en el seu pas per poblacions del Baix Segre com Seròs o Massalcoreig, amb l'objectiu de dissenyar les actuacions urgents de gestió ambiental de neteges i condicionament d’espais i dragats dels rius que cal fer per millorar el seu cabal i evitar així que es produeixin inundacions del terreny de la llera amb tanta facilitat quan hi hagi crescudes.

En el cas de Massalcoreig, l’Ajuntament vol començar el més aviat possible el condicionament de l’entorn dels rius Cinca i Segre al seu pas pel terme municipal, que presenten un estat considerable de deixadesa, a judici del consistori. Per dur a terme aquesta millora, l'Ajuntament s’ha posat en contacte amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) entitat responsable del manteniment dels rius i les lleres, i li han demanat que inici el més aviat possible aquest arranjament.

L’alcaldessa de Massalcoreig, Montserrat Jové, explica que tant el rius com el seu entorn necessiten d’una neteja urgent. “Ens trobem que el riu Cinca al seu pas pel terme mostra una mossegada que si no es repara ràpidament anirà menjant-se part del camí, causant problemes de circulació als pageses que hi transiten. També és molt important netejar les lleres de llenya, plantes i herbes i per evitar ensurts com el de l’any passat quan es va calar foc a part de l’entorn del riu”, diu l'alcaldessa.

Segons Jové, aquest arranjament és la primera pedra per donar sortida al projecte de promoció turística que té preparat el consistori per l’Aiguabarreig. “Massalcoreig té un dels ecosistemes més bonics d’Europa i pel nostre terme conflueixen els dos Rius, Segre i Cinca donant a nàixer el que tots coneixem com Aiguabarreig. Si volem mostrar aquest ecosistema al món, necessitem primer netejar i condicionar les lleres dels rius.”, descriu l’alcaldessa.

Representats de l’ACA ja s’han posat en contacte amb el consistori i s’han compromès a tramitar aquest condicionament durant aquest any 2020.

Infolleida