Massalcoreig celebra ‘la Funció’ i la ‘Festa de les Dones’

27/02/2023

Les dones de Massalcoreig es tornen a vestir de gala per celebrar el tradicional Escala en Hifi femení que és, des de sempre, un dels esdeveniments festius més importants del municipi

Massalcoreig ha celebrat durant tot aquest cap de setmana la tradicional ‘Festa de les Dones’, una de les festivitats més importants d’aquest municipi del Baix Segre que se celebra sempre coincidint amb Carnestoltes. Durant tot el cap de setmana, les dones de Massalcoreig han preparat un seguit d’activitats, entre elles ‘La Funció’ (Escala en Hifi), de la qual se’n fa dues passes, una divendres nit i l’altra dissabte tarda. Dissabte a la nit el municipi també va celebrar el ball de Carnestoltes i disco-mòbil pels més joves.

‘La Funció’ és l’activitat més representativa de la ‘Festa de les Dones’ i que se celebra de fa dècades. És tracta d’un Escala en Hifi participat només per dones, de totes les edats, interpretant temes de tots els gèneres. Enguany ha destacat un homenatge a la pel·lícula The greatest Showman, a Núria Feliu i també hi han participat els alumnes de la recent recuperada llar d’infants.

Com és també tradició, al matí s’ha dut a terme la benedicció del pans (coques de sucre) i la posterior cercavila repartint ‘els pans’ per totes les cases de la vila. Aquest repartiment s’ha fet al ritme de Batukats de l’Ala d’Aitona.

Ahir per la tarda també es va poder celebrar el ball de tarda i ball de nit de Carnestoles amb ‘El Duet d’Ambient’. De matinada els més joves també van gaudir el seu temps de disco mòbil.

Meritxell Arbonés, presidenta de l’associació Festa de les Dones, explica que aquesta festa és la més significativa per les dones de Massalcoreig. “Són setmanes d’organització, d’assajos, de preparar la roba per les actuacions, que normalment ens la fem nosaltres mateixes. La Funció d’enguany ha estat tot un èxit, les artistes han brillat amb llum pròpia i la resposta de la gent del poble increïble, com no podia ser d’una altra manera. Més de 500 persones han vingut a veure les actuacions entre els dos dies de funció”, descriu Arbonés.

La setmana vinent, totes les dones i nenes que han participat a ‘La Funció’ amb totes les persones col·laboradores, celebraran l’èxit d’aquest cap de setmana amb un sopar popular.

Infolleida