Mans Unides passejarà per 10 municipis de Lleida el 7 d’abril en la celebració del seu 60è aniversari

25/03/2019

El proper dia 7 d’abril es faran, de forma simultània en diverses poblacions lleidatanes i de l’Estat espanyol, curses, marxes o passejades de diferent durada per recaptar fons solidaris per l’emprenedoria laboral de més de 300 dones índies en situació de vulnerabilitat

El diputat Paco Cerdà ha participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació del projecte solidari ‘Mans Unides es posa en marxa’, unes passejades que, de forma simultània es faran en deu localitats lleidatanes el dia 7 d’abril, en benefici d’un programa d’emprenedoria laboral per a més de 300 dones índies en situació de vulnerabilitat.

 

L’acte ha comptat amb la participació de la delegada de Mans Unides Lleida, Rosa Pla, i del voluntari de Mans Unides Lleida, Francesc Piqué. La presentació s’ha celebrat a la sala de premsa de la Diputació de Lleida.

 

Les poblacions de Lleida que acolliran aquestes marxes seran: Torregrossa, Almacelles, Alcoletge, les Borges Blanques, Alcarràs, Alguaire, Torrefarrera, Alpicat, Maials i Alfarràs i s’iniciaran a les 9.30 hores davant les esglésies de cada municipi, amb recorreguts de 2 i 5 km.

 

Aquestes activitats tindran format de cursa o marxa en diferents poblacions espanyoles i pretenen reunir més de 10.000 participants. La campanya compta amb el piragüista olímpic lleidatà, Saül Craviotto com a ambaixador de l’organització, essent la imatge de l’anunci que s’ha fet per aquest esdeveniment.

 

Rosa Pla ha explicat que es farà una caminada contra la fam, com la majoria de projectes en què treballa Mans Unides, i que en aquest cas es donarà suport a dones índies perquè puguin iniciar activitats d’emprenedoria relacionades amb l’agricultura i la ramaderia.

 

Per la seva banda, Francesc Piqué s’ha felicitat que 10 de les 40 activitats que s’organitzen aquell dia per l’Estat espanyol, s’organitzin a les comarques de Lleida i que es pugui comptar amb la figura de Craviotto.

 

La recaptació permetrà que aquestes 300 dones generin la pròpia capacitat per desenvolupar negocis propis, com la cria de vaques, la fabricació de corda o la producció d'adobats de peix, entre altres, que els permetin obtenir beneficis i millorar, així, les seves vides i les de les seves famílies.

 

Les inscripcions online per a cadascuna de les localitats participants podran realitzar fins al 4 d'abril a les 23.59 hores. Per a més informació:https://www.manosunidas.org/campana/manos-unidas-60-aniversario/actividad/carrera-solidaria-60-aniversario

 

Infolleida