Llum verda al primer parc caní urbà d’Almacelles

09/06/2022

El recinte s’ubicarà al carrer Nebrija i “revitalitzarà la zona nord del poble, una ruta habitual de caminadors i de les seves mascotes”, diu Vanesa Olivart, alcaldessa d’Almacelles

L’Ajuntament d’Almacelles ha aprovat el projecte del primer parc caní del poble que s’instal·larà al carrer Antonio de Nebrija, darrer del Museu, “per on hi passa una ruta habitual de caminadors i de les seves mascotes i que tindrà com a finalitat revitalitzar la zona nord d’Almacelles, a més a més de donar servei a la població canina ja que els gossos tindran un espai propi per gaudir prop de la natura i amb unes instal·lacions amb jocs i balancins especials per a mascotes”, explica l’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart.

El recinte destinat a l’esbarjo dels gossos s’ubica en una parcel·la urbana de titularitat municipal. El projecte inicial del parc caní es va aprovar en la darrera junta de govern i preveu que tingui dues zones, una destinada a gossos de mida més gran i l’altra de mida més reduïda. Totes dues zones comptaran amb font per a gossos, banc per seure les persones i ombra generada per l’arbrat, així com il·luminació de l’espai.

Cada espai tindrà instal·lats elements d’obstacles canins, que en cap cas seran per a competicions d’agility, els quals requereixen homologació, sinó que es tracta de desenvolupar en els cans l’obediència i l’agilitat. Entre el jocs per a gossos que s’instal·laran, hi haurà un balancí, un salt d’aro, un salt de longitud, túnel i una empalissada. El parc tindrà tres portes d’accés, una general, una per als gossos petits i la tercera per als granS. El recinte també tindrà dos abeuradors per a gossos, dues papereres per a excrements de gossos i enllumenat públic

Millora de la vorera del carrer Balmes

Aprofitant les tasques d’instal·lació i anivellament del solar per al nou parc caní, l’Ajuntament d’Almacelles adequarà la vorera del carrer Balmes donat el seu estat de degradació actual degut al pas de maquinària pesada per l’accés a l’espai que actualment s’utilitza per acopi municipal, i també es pintarà la façana de la nau existent al carrer Antonio de Nebrija. Aquestes millores les farà la brigada municipal, que també adequarà el mur de contenció que separa el carrer Antonio de Nebrija amb el carrer del Nord.

D’altra banda, quan ja s’hagin fet totes les obres per instal·lar el parc caní, la idea és pintar un mural urbà a la façana de l’edifici que dóna al recinte, o també al mur que hi ha entre els carrers Nord i Nebrija.

Infolleida