Llum verda al nou projecte del Centre Cívic de Torres de Segre

10/06/2021

L’últim Ple Ordinari de l’Ajuntament de Torres de Segre ha aprovat diferents punts, entre els quals destaquen, per una banda, la sol·licitud d’un préstec bancari per a poder executar importants actuacions, com la remodelació de l’antiga Escola Carrassumada, i per una altra banda, la retirada dels noms dels carrers Príncep d’Astúries i Joan Carles I.

El préstec se sol·licitarà pròximament a una entitat bancària per un valor de 647.000 euros i es destinarà a executar millores urbanístiques i a incorporar nous equipaments a Torres de Segre. El projecte més important que es podrà iniciar és la remodelació de l’edifici de l’antiga Escola Carrassumada, que acollirà el nou Centre Cívic municipal: un espai sociocultural que contempla una sala d’actes, una biblioteca, un gimnàs i sales per a entitats locals.

El projecte inicial d’obres plantejat l’any 2011 va quedar obsolet i recentment va haver-se de presentar una nova proposta més completa, aprovada al març durant la celebració de l’anterior Ple Ordinari. Així doncs, les obres podrien començar en els pròxims mesos, després que es licitin i s’adjudiquin a les empreses que resultin guanyadores del concurs públic.

Actualment l’Ajuntament de Torres de Segre té un baix nivell d’endeutament, havent liquidat darrerament préstecs que restaven pendents de pagament. La situació fa viable sol·licitar una nova quantitat econòmica per fer realitat diverses actuacions a la vila. La proposta del nou projecte del Centre Cívic ha estat impulsada per l’Equip de Govern format per JxCat i ha comptat amb l’aprovació d’ERC i del PSC. No obstant, el grup socialista s’ha mostrat contrari de destinar el préstec a altres actuacions.

Aquest Ple Ordinari també ha tirat endavant la proposta del canvi de nom dels carrers Príncep d'Astúries i Joan Carles I, situats a la zona de Les Casetes de la vila. A partir d’ara, s’anomenaran carrer de l’Allotjament i carrer dels Plans, respectivament, i en els pròxims dies s’instal·laran les noves plaques a les vies. Aquesta modificació ha estat també a petició de JxCat i es basa en el seu compromís electoral de garantir els drets i les llibertats de Catalunya i de defensar les seves institucions. La proposta ve de lluny i té en compte el sentir general del veïnat de Torres de Segre, a més, que la decisió s’ha accelerat arran dels últims escàndols relacionats amb la monarquia espanyola i el rebuig que ha mostrat cap al poble català. ERC ha votat a favor i el PSC s’ha abstingut.

Infolleida