Lleida modifica els límits del seu terme municipal d’acord amb els Ajuntaments d’Alpicat i Torrefarrera

22/10/2020

Permetrà una millor ordenació urbanística de l'entorn de les Basses i d'altres terrenys limítrofs amb aquests pobles.

La comissió d’ Urbanisme de l'Ajuntament de Lleida ha informat favorablement avui de l’acord a què ha arribat amb els Ajuntaments d’Alpicat i Torrefarrera per modificar els límits del terme municipal. Es tracta d’una operació adreçada a facilitar els tràmits urbanístics i poder emprendre accions com la millora dels accessos a terrenys com Les Basses. Amb l’acord signat amb els tres ajuntaments s’inicia  formalment la tramitació de l’alteració dels límits municipals entre les diferents localitats amb la voluntat de tirar-ho endavant amb celeritat.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de Lleida, Toni Postius, ha explicat que amb la construcció de la variant nord i l’autovia va esdevenir una ‘frontera urbanística’  entre Lleida i Alpicat  amb terrenys que van quedar dividits per aquesta via i en fa més complicat la gestió urbanística: “Hi ha terrenys de Lleida que es troben en la zona propera a Alpicat i a l’inrevés. Ara el que fem és endreçar-ho i és una operació important perquè el sector de les Basses, tot el tram des que acaba les Basses, fins a l’autovia és d’Alpicat”. Postius ha explicat que es van iniciar converses amb l’ajuntament d’Alpicat per intentar esmenar la situació d’aquest punt i també des del punt de vista de solars que hi ha a l'altra banda de l'autovia i, en paral·lel, també es va contactar amb l’Ajuntament de Torrefarera.

L’operació suposarà que 32,12 ha actualment del terme municipal d’Alpicat seran del terme municipal de Lleida, 33,37 ha del terme municipal de Lleida passaran al terme municipal d’Alpicat, es bescanviaran, a la vegada 0.56 ha que són del terme municipal de Torrefarrera passaran al terme d’ Alpicat i 11,79ha d’Alpicat seran de Torrefarrera.

.
Infolleida