L’INEFC Lleida elaborarà un pla estratègic per al CT Lleida, una iniciativa pionera dins l’esport lleidatà

19/09/2019

El pla serà per als propers cinc anys i serà elaborat pel Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport de l’INEFC Lleida, liderat per Vicente Javaloyes

El Club Tennis Lleida i l’INEFC Lleida ha signat avui un conveni de col·laboració segons el qual l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya elaborarà, a través del Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE) un pla estratègic per al club, una iniciativa pionera dins l’esport lleidatà.

L’acord ha estat presentat avui a les instal·lacions del CT Lleida amb la presència del president del club, José Luis Solans, del director de l’INEFC Catalunya, Jordi Solà, i del director de l’INEFC Lleida, Alfredo Joven, a més de Vicente Javaloyes, professor de l’INEF i coordinador del projecte, i del gerent del CT Lleida, Ángel Aguas.

Aquest projecte s’emmarca dins un de més global que van signar ambdues parts el passat mes de juny, segons el qual es va establir un marc de col·laboració en temes de formació, investigació i intercanvi d'informació en l'àmbit de l'educació física i l'esport.

Segons han explicat, l’objectiu d’aquest conveni és l’elaboració del pla estratègic del Club Tennis Lleida per als propers cinc anys, a partir de la informació inicial facilitada per l’entitat i mitjançant el treball de camp i el diagnòstic que es realitzi.

Així, el projecte es desenvoluparà en tres fases. A la primera, que s’executa des de principis d’estiu, es dur a terme una anàlisi del club, amb la seva contextualització, estructura, instal·lacions i serveis, seccions, l’organització esportiva, l’estructura econòmic-financera i la gestió de qualitat. En una segona fase, s’oferirà un diagnosi de la situació actual a través d’una anàlisis de l’oferta del sector (clubs de tennis), enquestes a socis i usuaris, però també a treballadors i proveïdors, a més de treballar amb els grups focals de les seccions del club i amb la junta directiva. Finalment, i en base als resultats i conclusions d’aquestes dos primeres fases, en una tercera es desenvoluparà el pla estratègic, que inclourà els objectius generals i específics, les línies estratègiques i les mesures per a la seva implantació, el cronograma, el pressupost, l’avaluació 3600 i les conclusions finals.

El Pla Estratègic serà elaborat des de l’esmentat GISEAFE, un equip de treball que compta amb una àmplia experiència en aquesta mena d’estudis i que estarà encapçalat pel professor Vicente Javaloyes, que treballarà de manera coordinada amb el gerent del club, Ángel Aguas. S'estima un temps d'elaboració del pla estratègic de sis mesos finalitzant cap al gener vinent, que és quan es preveu que es presentin els resultats i les conclusions, i la previsió és que el Pla executi entre el anys 2020 i 2025.

En la seva intervenció, José Luis Solans ha contextualitzat aquest conveni i el Pla que se’n derivarà, en un club que és dels més antics de Catalunya i que, de fet, l’any vinent celebrarà el seu centenari.

Solans ha detallat que “no hi ha antecedents en clubs lleidatans en matèria de plans estratègics d’aquestes característiques”, però ha dit que aquest s’emmarca dins la línia de treball de l’actual junta, que entén que un club de tennis s’ha de gestionar de forma professional, “com una empresa privada”.

En aquest sentit, Solans ha precisat que, abans de prendre qualsevol mesura, és “imprescindible fer una radiografia per conèixer la situació real del club, i saber el que tenim, el que som, de què disposem, cap a on anem, cap a on volem anar, quin és el nostre entorn, quines són les nostres infraestructures i què volen els socis”, de manera que considera que era “indispensable elaborar un pla estratègic abans de donar el següent pas”.

Es tractava de tenir “un full de ruta que marqués la direcció correcta a seguir” i que oferís una resposta adequada davant els desafiaments i reptes del futur, i que ho fes treballant “tots en la mateixa direcció, millorant l’organització i la gestió del club i garantint la seva estabilitat econòmica”, tot plegat en base a una gestió “basada en l’excel·lència i més professional”, sempre amb un doble objectiu: “captar nous socis però que els que ja en són estiguin satisfets amb el club”.

Per la seva part, Jordi Solà ha agraït la confiança depositada pel CT Lleida en els professionals de l’INEFC, una confiança que, ha dit, “hauria de ser més habitual”. En aquest sentit, Solà ha recordat que des de l’INEFC s’està treballant també en el pla estratègic de la Federació Catalana de Rugbi, i ha puntualitzat que el GISEAFE és el grup de recerca més gran que hi ha a l’INEFC i el que normalment té més recursos pel volum de treball que fa i pel tipus de professionals que l’integren.

Dins el conveni global entre CT Lleida i INEFC, que té una vigència de dos anys, es contempla també la col·laboració en aspectes de formació, actualització científica, transferència de coneixement i especialització (amb activitats com ara cursos, seminaris, projectes,...) i l’impuls i el foment de la investigació científica amb mitjans audiovisuals, publicacions i mitjans de recerca, així com la realització d’estudis i projectes conjunts.

Infolleida