L’escola Comtes de Torregrossa renova la cuina per millorar el servei a l’alumnat

20/07/2021

L’escola Comtes de Torregrossa comptarà aquest curs vinent amb una nova cuina la qual millorarà l’atenció diària que reben els 300 infants que fan ús del servei de menjador del centre i permetrà els professionals que allà hi treballen desenvolupar les seves tasques de manera encara més eficient que fins ara en disposar d’un espai més optimitzat. Igualment, durant aquest estiu, s’han finalitzat les tasques d’ampliació de l’Institut que va adjudicar l’estiu passat la Generalitat.

El canvi a la cuina de l’escola Comtes de Torregrossa implica una reorganització de l’espai i revertirà en una millora d’un servei fonamental per les famílies usuàries del centre: “L’any passat, en instal·lar-se mòduls prefabricats nous per aules i espais comuns, es van poder guanyar dues noves aules per a grups sencers gràcies a la remodelació d’espais preexistents i es van habilitar vestuaris, un rebost i un lavabo per donar servei a la cuina, la reforma de la qual es va ajornar fins ara a conseqüència de la pandèmia. Ara, abans de l’inici del nou curs, completem la millora de la cuina i l’adaptem als nous conceptes de funcionalitat. S’instal·len nous equips com ara una caldera i una cambra frigorífica, es reorganitza la distribució i, tot plegat, permetrà a l’equip que s’encarrega de preparar els dinars dels nostres infants treballar més còmodament i oferir un servei encara millor”, indica la regidora d’Educació, Dolors Gòdia.

 

 

 

La reforma està pressupostada, pel que fa a la part d’obra civil, en uns 40.000 euros que sufraga el Departament d’Educació. De la renovació de l’equipament de la cuina, se’n fa càrrec l’empresa que, des d’aquest curs vinent, gestionarà el servei de menjador: “L’equip de dues cuineres i la vintena de monitors que prestaran el servei aquest curs vinent podran treballar amb molta més comoditat que fins ara i, gràcies a això, guanya l’alumnat, el qual gaudirà d’un servei encara millor. L’empresa que gestionarà el menjador a partir d’aquest curs vinent és diferent, però estem plenament convençuts que el canvi que abordem serà a millor.”, explica Vanesa Gomà, presidenta de l’AMPA del centre.

 

L’ampliació de l’Institut, enllestida

D’altra banda, aquest estiu, el departament d’Educació ha completat les obres d’ampliació de l’Institut d’Alcarràs, una obra llargament demandada que es va licitar el juliol del 2020, va adjudicar-se per un import de 542.616,82 euros i ha fet possible la construcció d’un nou aulari paral·lel als dos que ja existien i perpendicular a l’espai que dona accés a aquests. La nova ala, tercera del centre, compta amb dues plantes i dues aules per planta i està habilitat per connectar amb futures ampliacions. A més a més, el projecte d’ampliació que ara s’ha completat ha permès també la implantació de nous sistemes contra incendis adaptats als nous requeriments i la posada al dia de la instal·lació de calefacció que presta servei al centre. Dolors Gòdia destaca el valor d’una ampliació “llargament demandada” i l’alcalde, Jordi Janés, també valora positivament una actuació la qual permetrà els alumnes del centre gaudir “d’un servei optimitzat”.

 

Infolleida