Les residències de gent gran de l’Alt Pirineu i Aran, el Berguedà i el Solsonès rebran 550 kg de cireres del Baix Segre

19/05/2021

"Gràcies des del Baix Segre" és una iniciativa dels departaments d’Agricultura; Salut i Treball.

La cirera del Baix Segre és la fruita de temporada protagonista de l’Acció “Gràcies des del Baix Segre” que impulsen els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut, i Treball, Afers Socials i Família, amb la col·laboració de productors i productores agrícoles d’aquestes comarques.

Les 2.507 persones residents i professionals de les 25 residències de gent gran de l’Alt Pirineu i Aran, el Berguedà i el Solsonès rebran 550 kg de cireres acabades de collir als municipis del Baix Segre. L’objectiu de l’obsequi és agrair al col·lectiu de professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la COVID-19.

La distribució es durà a terme el 20 i 21 de maig a les residències de 18 municipis. Concretament, a l’Alt Pirineu i Aran la distribució serà a Bellver de Cerdanya, Esterri d'Àneu, Oliana, la Pobla de Segur, el Pont de Suert, Puigcerdà, la Seu d'Urgell, Sort, Tremp, i Vielha e Mijaran. Al Solsonès, a Sant Llorenç de Morunys i Solsona; i, al Berguedà, a Bagà, Berga, Casserres, Gironella, la Pobla de Lillet i Puig-reig.

La iniciativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el consum de fruita i verdura de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població. En l’espai web de Salut amb fruites i verdures, liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, hi trobareu més informació (receptes, activitats, evidències científiques, mites, etc.)

La cirera és un aliment de gran riquesa nutricional, en especial de fibra, vitamines i substàncies antioxidants, recomanable per a totes les edats. Es tracta d’una fruita estacional (maig-juliol) de gran qualitat i de molt bona acceptació.

(A la imatge, collita de cireres a La Granja d'Escarp).

Aquesta iniciativa s’ha dut a terme anteriorment sota el nom de “Gràcies des de les Terres de l’Ebre” amb la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i taronges, a les de Barcelona; “Gràcies des de Valls” amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona, i “Gràcies des del Baix Llobregat”, amb el repartiment de carxofes al Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Garraf, l’Hospitalet de Llobregat i Cunit. En totes aquestes ocasions, ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.

 

 

Infolleida