Les Jornades Sanitàries tanquen la seva 16a edició, marcada novament per l’excel•lent resposta del públic

06/12/2019

La sessió de cloenda va tractar de ‘Ten cuidado con lo que sueñas’, una xerrada/testimoni/espectacle a càrrec de María José Moya

Les Jornades Sanitàries-Dimecres de Salut d’Alpicat van tancar aquest dimecres la seva 16a edició, que un any més ha estat marcada per l’excel·lent resposta del públic.

Així, les cinc sessions programades han comptat amb un auditori pràcticament ple en totes elles, de manera que l’activitat ha evidenciat un cop més el seu poder de convocatòria, demostrant que està plenament consolidada.

La darrera sessió va tractar sobre “Ten cuidado con lo que sueñas”, una xerrada/testimoni/espectacle a càrrec de María José Moya amb introducció a càrrec de Silvia Hoyas, treballadora social de l’ABS Lleida Rural Nord, Gestió de Serveis Sanitaris de Lleida. La sessió va incloure jocs emocionals i de motivació que van ser força il·lustratius i enriquidors. Aquesta jornada de cloenda va comptar amb la presència de Ramon Sentís, gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran, i gerent de Gestió de Serveis Sanitaris, que va estar acompanyat per l’alcalde d’Alpicat, Joan Gilart, a més de la regidora Teresa Mayoral.

Les Jornades Sanitàries s’han desenvoluparan en cinc sessions programades durant cinc dimecres consecutius, des del 6 de novembre fins al 4 de desembre, sempre a la Sala d’Actes del Casal i amb la presència de professionals reputats del sector sanitari.

La primera jornada va tractar sobre “Parlem de la pròstata?” i anirà a càrrec de David García, cap clínic referent de la Unitat de càncer de pròstata i robòtica de l’Arnau de Vilanova, Institut Català de la Salut. La segona va ser l’anomenada Jornada Solidària, titulada “Vacances en Pau” i a càrrec de Sàhara Ponent amb la col·laboració d’Alpicat Solidari.

La tercera entrega va parlar sobre “Voluntats anticipades”, a càrrec de Francisco Javier Garrabella i de Carles Roca, metges del consultori d’Alpicat, mentre que la quarta es va dedicar a “Vacunes sí, vacunes no?”, a càrrec de Marta Pifarré, infermera de pediatria i referent de vacunes de l’ABS Lleida Rural Nord; Montse Polo, infermera del consultori d’Alpicat, ABS Lleida Rural Nord; i Immaculada Morales, pediatre del consultori d’Alpicat ABS Lleida Rural Nord, Gestió de Serveis Sanitaris de Lleida.

Cal recordar que les Jornades Sanitàries estan organitzades per l’Ajuntament d’Alpicat amb el suport d’Alpicat Solidari, el Departament de Salut de la Generalitat, la Diputació de Lleida, Gestió de Serveis Sanitaris, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Consell Comarcal del Segrià.

 

Infolleida