Les carreteres lleidatanes, en alerta per l'onada de fred

10/01/2019

La Diputació de Lleida ha fet una reserva de 2.300 tones de fundents

La Diputació de Lleida ha fet una reserva de 2.300 tones de fundents destinades als ajuntaments en previsió de les gelades que han arribat i que es mantindran en les properes dates, segons indiquen els pronòstics meteorològics. Aquestes dotacions estan incloses en el marc del Pla de Viabilitat Hivernal que es va activar el passat 15 de novembre a través del Servei de Vies i Obres, i que es mantindrà obert fins al proper mes d’abril.

Les reserves serveixen per fer una incidència directa en aquelles carreteres o trams de vies de titularitat local per tal que els municipis puguin actuar de forma ràpida.

L'aportació frega quasi el 50% de la dotació pressupostària per als ajuntaments perquè els permet, des de diferents punts de descàrrega, poder actuar amb celeritat a la via pública, com per exemple, a les entrades de les escoles, als accessos als centres d’atenció primària i a la xarxa de camins propis, entre d’altres. 

El Pla de Viabilitat Hivernal de la Diputació de Lleida es completa amb una reserva de 3.000 tones de fundents, que es destinen a atendre les carreteres de la pròpia corporació. Entre l’aportació als municipis i la pròpia de la Diputació, la institució destina 5.300 tones a aquest servei.

InfoLleida