L'auge de l'oleoturisme porta a obrir la primera casa rural a Maials

01/06/2021

L’auge de l’oleoturisme porta a obrir la primera casa rural a Maials. D’aquesta manera, les Garrigues històriques segueixen creixent de manera substancial pel que fa a nombre d’allotjaments d’aquesta mena.

En el cas d’aquest, que s’anomena Cal Milio, procedeix de la restauració d’una casa senyorial que data de 1740. Així doncs, la pedra és l’element principal de l’estructura, igual que la resta d’habitatges de l’entorn. De fet, aquesta està adherida a les antigues muralles del poble, un element destacable així com també ho és que es troba a tocar de la Vila Closa, l’espai històric per excel·lència d’aquest municipi del Segrià.

L’alcalde de Maials, David Massot, ha reconegut que a l’ajuntament els agrada que s’endeguin propostes d’aquesta mena. En aquest sentit ha explicat que ja fa temps que tractaven d’animar a algun emprenedor a que tirés endavant una iniciativa similar. Massot ha reconegut que al consistori li ha fet més il·lusió encara que la proposta s’hagi materialitzat amb persones amb arrels al municipi.

A més, Massot que és també el president del Consell Comarcal del Segrià reconeix que l’obertura de cases rurals com aquesta de Cal Milio no deixen de certificar i reforçar l’aposta que des del territori s’ha fet pel turisme d’interior. Des d’aquesta administració, ha explicat, veuen capital que es vagi ampliant l’oferta de pernoctacions, perquè sense això, l’estratègia de promocionar llocs de la zona queda coixa.

En aquest sentit, i sabedors de la importància que juguen les activitats de la zona, la web de www.calmilio.cat recull la informació i els enllaços d’aquestes al recent penjat portal web. Aquest, a més, permet a l’internauta certificar com s’ha aconseguit un simbiosi entre la tradició que aporta l’estructura de pedra i l’elegància del confort.

Infolleida