L'Artesa de Lleida goleja per sortir del descens (4-0) i l'Alguaire perd la categoria a Júpiter (2-0)

22/04/2024

L’Artesa de Lleida va vèncer ahir (4-0) un dels seus rivals directes en la lluita per la permanència, el Joanenc, en un partit dominat pels lleidatans i que els permet sortir de la zona de descens. Amb aquesta victòria, els del Segrià escalen fins a la desena posició amb 31 punts, tres per sobre del descens.

En els primers compassos del partit, el Joanenc va estar a punt d’avançar-se, però el porter local, Pau Bosch, va salvar els seus. Després d’aquesta primera ocasió, els lleidatans van fer un pas endavant i van aconseguir el control del partit. En conseqüència, al minut 36, Reluy va aprofitar un mal rebuig de la defensa, després d’un córner, per obrir el marcador (1-0) i permetre a l’equip arribar amb avantatge al descans.En la segona meitat, els locals van dominar amb escreix el partit i en la primera jugada d’atac, Farré, que acabava d’entrar al camp, va ampliar l’avantatge a l’aprofitar un mal rebuig del porter visitant (2-0). Després del gol, l’Artesa es va mostrar molt sòlid en defensa i els seus rivals no li van generar perill. En els minuts finals, els de Sergi Reig van tornar a pressionar i al 85, després d’un contraatac, Rubió va acabar marcant el tercer de la tarda (3-0). Finalment, en l’afegit, Anthony va aprofitar una gran pilota llarga de Pau Bosch per plantar-se sol davant del porter rival i definir amb una magnífica vaselina que va suposar el 4-0 definitiu.

Sergi Reig: “Puntuar a casa és primordial per salvar-nos”

Després del partit, el tècnic de l’Artesa de Lleida, Sergi Reig, va declarar que “aquestes victòries a casa són vitals”. “En els últims partits ens hem tornat a fer forts a casa i és indispensable puntuar aquí si volem aconseguir la salvació”, va assenyalar. Sobre l’actuació del seu equip, Reig va dir que “els jugadors han fet un gran esforç, han demostrat tenir gana i que volen mantenir la categoria”.Finalment, pel que fa als seus pròxims encontres davant dels primers classificats, el tècnic va assegurar que “els afrontarem amb la idea clara que ens estem jugant la vida”.

L’Alguaire va perdre ahir per 2-0 contra el cinquè classificat, el Júpiter, confirmant-se així el descens a Segona Catalana, un any després d’ascendir

En la primera meitat, els lleidatans van sortir al terreny de joc amb un bloc defensiu baix per contenir el potencial ofensiu dels rivals. Tot i així, no van ser capaços de frenar-los i al minut 27 Artur Monsó va aprofitar una pilota morta dins de l’àrea petita defensada per l’Alguaire per obrir el marcador (1-0). Després del gol, els barcelonins van continuar pressionant i Xavier Ricart va haver de salvar els seus en un parell d’ocasions per enviar el matx viu al descans. En la segona meitat, els del Segrià van fer un pas endavant i van poder generar diverses ocasions clares de gol. Tanmateix, un contraatac del Júpiter al minut 75 va acabar amb el gol d’Aleix Fernández (2-0) i va posar punt final a les aspiracions dels locals per mantenir la categoria.